Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm Yoga

72 timmar av yoga i Göteborg

Då sitter jag snart på tåget hem efter min helg, mina 72 timmar av yoga i Göteborg.
I lördags var det Yogakonventet Pure Yoga på dagen, intressant och givande att få yoga för nya lärare. Både för mig som lärare, för att fylla på i mitt förråd, men även som elev för att fylla på i det förrådet. Jag tror mig vara med på mattan, inte alls att jag har någon illusion om att jag är 100% närvarande och mindful to the max, men att jag inte kör på autopilot utan faktiskt lyssnar på läraren och låter hen ts mig dit hen tänkt att klassen ska ta mig som elev.

Nej. Så är det inte, märkte jag snabbt i lördags. Något som oftast sägs av lärare är att du ska gå på varje klass som att du vore en nybörjare. Kanske inte teknikmässigt, men utan en tanke på vilken asana som kommer näst. Det kommer (förhoppningsvis) läraren att informera dig om.
Anna Hultman från Yogayama höll en grym Jivamuktiklass och som alltid tänkte jag “okej Vevve, följ Anna”. Jag hoppade inte före, väntade på hennes lead och var så jävla närvarande att jag borde få ett nyinrättad Nobelpris så närvarande jag var. Ja eller…nej inte alls uppenbarligen. I Vasisthasana (sidoplanka) säger Anna att vi ska böja benet och ta tag i ankeln. “ja ja”, tänker jag, jag kan ju ta tag i stortån så jag gör det. “Inte i stortån, i ankeln och trycker fram höften” replikerar Anna som att hon BrainNinjat mig. Och det är ju helt omöjligt, hag får knappt tag i ankeln, och än mindre kan jag trycka fram min höft.
Min poäng är att tro dig inte veta vart du ska – för läraren kan vilja ta dig någon helt annanstans. Och glöm inte bort att Nu är föränderligt, för det som då var nu, är nu då och du kan aldrig komma i kapp. Bara släpp och lev.

Med den insikten såg jag hela lördagen som en nybörjare. Kvällen gick i galans tecken med Guldhjärtat och Joe Laberos Inferno. Jag hängde med gänget från Yogobe och en ny bekantskap Linda Myrberg – en fellow bastulover som har ett eget bastubadkoncept. Vi pratade lyx och bastu hela kvällen.

Söndagen började också med Pure Yoga men kvällen avslutades med SPA och middag på Radisson Blu Riverside. I bastun i går (på det fanatiska Radisson Blu Riversides City SPA på 11e våningen), med utsikt över vattnet ner i solnedgången, var jag tvungen att påminna mig själv igen. Att inte tänka sen, livet då, jobb 2015. Utan att faktiskt stanna upp och inse att mitt liv just nu, denna helg och en stor del av det här halvåret har varit yoga, upplevelser, solnedgångar och en massa härlig bastu faktiskt (som jag älskar!). Det som händer sen, händer sen. Just nu (läs: då i bastun) var mitt liv det, den stunden. Det var det enda jag kunde påverka och det enda jag skulle ha i huvudet. Lättare sagt än gjort, absolut, men eftersträvansvärt.

Efter den ljuvliga SPAstunden (bastu, badtunna på terrassen, ansiktsbehandling och massage) fick vi hänga med Radisson prisvinnande bartender som hjälpte oss att göra våra egna drinkar – äntligen ett alkoholfritt alternativ som inte har soda som grund! Det var blåbär, ingefära, gurka, goji bär och grapefrukt – de kallade den Rawfood drink.

Drinken följdes åt av uppsamling på  Taverna Averna, sedan middag på Made in China, mitt första besök på en kinarestaurang faktiskt. God mat, grym service och guldstjärna för att de hade så mycket bra glutenfria och vegetariska alternativ.
Efter maten stannade vi in på Tacos and Tequilas för mojito, sedan ett snabbt stopp på Olssons Vin – alla dessa ställen var en del av en nysatsning (typ något år gammalt) på Tredje Långgatan på Hisingen och det var så galet skön stämning, helt omöjligt att inte vara i nuet och insupa alla nya intryck. Grädden på det så välinredda, och planerade moset var att de hade en egen takodling på 180 kvadratmeter. Där odlas grönsaker, örter och bär, och det som odlas använder de sedan i några av de restaurangerna som jag nämnt. Det blir min gröna spaning till er från helgen.

image

image

image

image

image

image

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.