Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaTräning

Crossfit Solid med Träningsevent.se

I lördags fick jag kombinera häng (med några av de skönaste brudar jag vet) och äventyr. Här på Hälsa & Fitness är det oftast Cornelia som skriver rom Crossfit, men idag lånar jag temat, för mitt äventyr går ledde till just en Crossfitbox. Sofia och Mela som driver Träningsevent.se hade parat ihop sig med med det sköna gänget på Crossfit Solid och bjudit in några träningsbloggare för att få testa på denna snabbt växande träningsform.

För er som inte vet vad Crossfit är: Funktionell, högintensiv, varierande träning med skivstång, medicinboll, kettlebell och liknande utrustning. Det är ofta grundläggande övningar ex. marklyft, squat och bänkpress och signiturativt (japp, nu är det ett ord) är svett, vrål och slänga skivstången i marken.
Okej, det var mina förutfattade tankar om hur det skulle vara – och precis så var det, fast ännu mer underbart. Jag älskade den otvugna stämningen som var där, och för en gångs skull känner jag mig inte tvungen att dra någon “köns-rolls”-parallell. Det kändes bara som att en massa sköna människor, könsoberonde, samlat ihop sin favoritutrustning och lekte lite – och alla är inbjudna.

Jag är inte helt ovan vid skivstången, är ju utbildad PT och har gymmat en hel del, men det går alltid att bli bättre och lära sig mer. Dagen började med lite chill, följt av en introduktion av tränarna och boxen(träningslokalen). Sedan fick vi grundgenomgång av squat, marklyft och bänkpress och efter det var det dags för workshop, vilken vi hade fått välja innan. Jag har försökt mig på frivändningar själv innan men succén har uteblivit så jag passade på att få tips från Crossfit Solids Hannes Heins. Väldigt pedagogisk och tålmodig coachade han mig, Jeanna, Maya, Sofia och Pischa och allt det jag trodde jag visste kunde jag skrota direkt. Det är så galet värt att gå till någon som kan sin skit och få hjälp, om så bara en lektion – GÖRT!

Efter workshopen fyllde vi på med lite energi och sedan var det dags för den berömde
WOD:en – Workout Of the Day 1 minut / station, 3 varv:
Rodd
Militärpress
KB-swing
Box jump
Kasta boll mot vägg
Vila
…. träningsvärken är obeskrivligt närvarande kan jag lova.

Sammanfattningsvis:
Grymt bra event
Skön box
Fantastiska lärare
Jag förstår varför folk fastnar i crossfit, hade jag haft en box i Gnesta hade ja skrivit upp mig direkt!
Är du nyfiken på crossfit, eller bara vill ha lite tips och inspo kolla in träningsevent.se, de har fler event i början på nästa året med just grymma Crossfit Solid

Crossfit Solid Crossfit Solid Crossfit Solid Crossfit Solid Crossfit Solid

Mina grymma brudar Maya, Zacke, Jeanna, Emma och Mari

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.