Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Hur var det nu med att inte värdera?

Det är så typiskt. Ena dagen skriver jag om att observera, inte värdera sina känslor. Andra dagen skäller jag på mig själv för att jag är trött… Livet bjuder ständigt på läxor.

De som känner mig, eller följer mig i olika sociala medier vet att jag är en morgonmänniska av rang. Jag vaknar ofta innan 05 och somnar vid 22/23, alltså blir det ganska få timmar för mig de flesta nätter men det är vad min kropp efterfrågar. De nätter kroppen vill somna tidigare eller sova en timme längre drar jag täcket över huvudet och sussar sött.
Inget knas med det när det sker någon gång varannan var tredje vecka.
Men när det kommer i skov och jag somnar i soffan innan nio blir jag irriterad och värderar the crap out off mina känslor och kroppsbehov.
Helt plötsligt är jag lat och oproduktiv, oengagerad och slösar bort mitt liv.
Inte så mycket kärlek eller acceptans där inte.

När jag började analysera dessa skov fann jag två minsta gemensamma nämnare(nu har detta tydligen blivit en matematikblogg)
1) mörker
2) träningsmängd
Det är alltid svårare för mig att hålla mig vaken på vintern, mörker = sovtid i mina system. Och av någon underlig anledning får jag vågor av enorm träningslust november/december så den lilla energi jag har peakar på dagen och kraschar på kvällen eftersom min matlust minskar när jag börjar träna. Så när jag nu vet allt detta, slutar jag hacka på mig själv? Jag önskar att jag kunde säga 100% Ja, men så är det inte. Senast igår blev jag arg för att jag knappt kunde hålla ögonen öppna vid åtta. Jag kom på mig själv, gav mig själv en mental bamsekram och kröp till korgs. Utan skuld eller dumma ord.

Det är fullt normalt att ha mindre ork på vinterhalvåret och att dra ner på sin träningsmängd. Du behöver inte bli frusterad för att du inte kan motivera dig att hålla samma träningsmäng som på sommarhalvåret, du behöve aldrig någonsin känna så egentligen. Du ska träna för att må bra, ibland behöver man motivera sig själv lite extra men ibland behöver du också låta kroppen bestämma.
Lyssna efter och observera, inte värdera

you think you got it

Tags : mindsetYoga

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.