Vevve Jäderlund
Yoga World
GotteTala Ohm Yoga

Jordgubbs granola – raw, glutenfri

Jag har testat många olika granolarecept i mina dagar. Men detta egenihopknåpade är banne mig det godaste jag har gjort! Funkar till yoghurten, fruktsalladen eller bara som det är. Jag är inget stort fan av för söta grejer, där av endast 3 msk honung, samt att jag har i acai + hjortonpulver och mesquite som gör det hela lite sötare. Det kan bli för surt för dig som är vana att kötta på med sötningen så du får anpassa det efter din smak.

Jordgubbs granola recept
3,5 dl bovete 
3,5 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1,5 dl hampafrön
2 dl mandlar
0,25 tsk salt
3 msk honung
2 dl mesquitepulver
1 dl finmalet hjortonpulver
1 dl acai
4 msk kokosmjöl
2 msk kanel
500 g jordgubbar
Lägg  bovete, solrosfrön, pumpafrön, hampa och mandlar i blöt i minst 8h, förslagvis över natten. Skölj av allt och tillsätt kryddorna. Tärna jordgubbarna och tillsätt dem i blandningen. Lägg på plåt till torkugnen eller frukt och svamptorken(en sådan jag har) ca 20h. Har du inget av dem funkar det att köra i din vanliga ugn på lägsta värmen med luckan öppen.

På bilden nedan med cashewyoghurt
Jordgubbs granola

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.