Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Ratta in på rätt frekvens med meditation

Jag började denna morgon och vecka med 20 minuters meditation…okej nej det är inte helt sant. Jag började med att se sista kvarten av matchen mellan Eagels och Cowboys sedan satte jag mig på min meditationskudde, tände upp värmeljusen, startade igång spotify och mediterade.

Meditation har varit en av de svåraste delarna för mig i min yogapraktik, i början skämdes jag över att frusta och mmmmmm:a ljudligt. Även om det inte var någon i närheten, det var som att jag skämdes inför mig själv. Tanken att någon skulle få reda på det gjorde att det stängde sig i halsen. Ena sidan skulle tycka att jag var en flumtönt, andra sidan skulle tycka att jag var en poser som inte mediterade på riktigt. Det är fan inte lätt att inte ens kunna vara mig själv eller slappna av när ingen är i närheten.
Idag kommer det mer naturligt och jag känner en lättnad över att inte bry mig om andras åsikter gällande min meditation, om någon tycker att jag är en flumtönt eller att jag mediterar fel ligger det hos dem, jag mår bra så jag frustar vidare. Märk väl att jag skrev mer naturligt, inte helt naturligt, jag har fortfarande inte helt i min rutin att sätta mig ner och göra det. Jag rullar hellre fram mattan och flowar eller lägger mig i shavasana än att ljuda ett mantra alternativt kör en kapalabathi(andningsövning) – inget är mer eller mindre rätt, vi är alla olika, men det är en intressant observation vad jag hellre gör.

Den senaste månaden har jag känt mig i obalans, frånvarande i tanken, distanserad från min kropp och trögflytande. Det finns såklart bakomliggande anledningar till detta, men vad vinner jag på att älta? Bäst nytta av min energi gör jag av att se framåt och fokusera på world domination. Att sätta mig ner och meditera, särskilt med mantra, kan vara lika utmanande, om inte mer, än ett två timmars yogapass. När meditationen tar över, träffar rätt, blir det som att alla de delar som utgör mig rattar in på samma frekvens och kör ett skönt snack sinsemellan. Allt du behöver finns inom dig, andas in och släpp lös det!

Mediterar du?
Har du också stött på motstånd ibland?
Vad gjorde du för att komma över det?

Ratta in på rätt frekvens med meditation

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.