Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Rocking Body Love – #Healthamazon

Mitt nyårslöfte till mig själv är att fortsätta prioritera yogan
Inte för att jag måste eller borde eller kommer kunna ta snygga bilder till Instagram eller bli vig (även om jag ser fram emot när jag kommer över kullen i min Hanumanasa-träning)
Utan för att yogan har gett mig så mycket mer i mitt liv, och fortsätter utmana mig

En av de största vinsterna yoga gett mig är att jag ändrat hur jag ser på min kropp. I december blev jag intervjuad till en artikel i ToppHälsa om kroppsnöjdhet, jag tror att den kommer ut i februari eller mars. Där berättar jag om min favoritkroppsdel – låren – som jag förut, över allt annat, ville ha smala. Men idag innerligt älskar just som de är. Att låren är min favoritkroppsdel är sant, fast ändå inte, jag älskar faktiskt hela min kropp, utseendemässigt och funktionsmässigt. Just låren känner jag extra starkt för eftersom det gått från “Usch” till “Ååååhhh”, men hela min kropp är ju awesome!

Jag älskar att den är stark och orkar göra allt min hjärna får för sig att starta upp
Jag älskar att den är hel
Jag älskar att den fungerar
Jag älskar att den inte helt klappat ihop trots allt dumt jag gjort, och allt dumt jag tänkt om den

Och jag älskar att jag har kommit till ett läge där jag ser min kropp som funktionell och praktiskt och skitsnygg – och att jag känner att det är okej. Jag får vilja se bra ut, jag får definiera vad skitsnygg innebär för mig, jag får vilja jobba upp min styrka för att orka med ett halvmaraton.
Det är min kropp och jag gör det jag vill för att känna mig stark – inifrån och ut. Det handlar om att att ge mig själv kärlek, ge kroppen kärlek – Rocking Body Love helt enkelt.

Saker jag gör för att ge mig själv Rocking Body Love är bland annat att springa, styrketräna, yoga, måla, ta en promenad med pojkvännen, åka på en kärleks get away – då börjar det liksom vibrera inom mig. Jag svämmar över med kärlek och energi och det bästa ordet jag kunde hitta för att verkligen förklara hur det kändes när jag glädje-studsade-runt där hemma var att jag kände mig som värsta amazonen – helt oslagbar!
På IGspråk => #Healthamazon (allt på english såklart). För att dela med dig och inspirera andra om vad som fyller just dig med så där galet mycket energi.

Mina bästa sätt för att ge mig själv Rocking Body Love och känna mig som den där amazonen är:

 • Affirmera
  Verbalisera vad du vill känna “Jag är stark”, “Jag älskar mina vader”, “Jag är en Health Amazon”, “Jag är värd att vara glad”.  Skriv ned det på en lapp och sätt exempelvis badrumsspegeln så du kommer ihåg att påminna dig om  det varje dag.
 • Bodyboost
  Ge din kropp vad den behöver, inte vad hjärnar tror att den vill ha.
  Rör på dig – en promenad, ett pass på gymmet, en stund på mattan. Kroppen vill användas för att må bra, hitta något som din kropp klarar av och som du tycker är kul.
  Fyll på med energi – oavsett om du äter allt, är vegan eller kanske har någon matallergi gör god mat och framförallt gör den kul. Mat ska vara tillåtande och roligt, inte fylld med måsten och inten.
 • Lead With Love
  Mitt favoritmantra som jag tar fram när jag känner som minst kärlek, och då det behövs som mest.
  Kärlek är omfamnande, tillåtande och förlåtande. Kärlek till dig själv, till dina nära, till främlingar på tunnelbanan och framförallt till de som du helst inte vill ge det till. När sätter på dig dina love-goggles kommer du se allt som är grymt med dig, och känna dig som en riktigt amazon.

healthamazon_RBL

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.