Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Öva upp din tacksamhetsmuskel

Det här med tacksamhet alltså, en sådan lätt sak, fast samtidigt galet svår.
När du verkligen kommer igång och börjar känna tacksamhet finns det nästan inget stopp, men hur kommer en igång med det? Kanske kan mina tankar om Tacksamhet sätta igång lite om ad tacksamhet kan vara för dig, och hur du kan öva upp din tacksamhetsmuskel.

Övning:
Sätt dig med en penna och ett papper
Rita en cirkel i mitten (ganska stor) där skriver du minst 4 saker du är tacksam för när det kommer till dig själv ex:

  • Personlighet
  • Utseende
  • Karaktärsdrag
  • Handling
  • Åstadkommit

Rita sedan en större cirkel utanför den första (så att den “sväljer” den första) där skriver du 4 saker du är tacksam för när det kommer till ditt liv. Det kan vara allt från ditt boende till att du hittat värsta spellistan att mediterar till på tåget när du sitter till jobbet.

Rita sedan en större cirkel utanför den andra (så att den “sväljer” de två existerande) där fokuserar du din tacksamhet till dina nära. Skriv:

  • 3 personer
  • 1 sak var de gjort för dig

Antingen gör du denna övning någon gång ibland eller ex. varje dag i en vecka, försök att välja olika saker och egenskaper varje gång så du verkligen får gräva djupt och hitta massa härliga guldklimpar!

wpid-pb220021.jpg

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.