Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Min emotionella bergochdalbana

Förra veckan var en emotionell bergochdalbana för min del.
Egentligen från lördag veckan innan, till lördag (i förrgår) hade jag nästan fullbokat, och det är så fail att jag inte riktigt fattade hur jag tänkte när jag bokade upp allt.

Saken är den att jag gillat ha många saker på gång, och jobba lite här, skriva lite där, putsa där, men jag behöver vila och pauser. Okej, kanske inte den mest revolutionerande insikten, men ibland tror jag banne mig att det är det. För när jag kör på i 120% en dag eller två är jag helt oslagbart effektiv – jag får typ en veckas jobb gjort och hinner träna. Men om jag inte tar den där tredje dagen och vilar, segar, stänger ner internet, får jag kola i huvudet, orkar/hinner inte träna och struntar i att äta.

Det är också då jag blir irriterad, ni vet sådär riktigt jävla otålig, och grinig, grinig som en snorig dagisunge.

Like clockwork
Works everytime

Så i fredags förra veckan, när allt detta kulminerade exploderade jag, bokstavligt talat.
Förskalvet var fyllt med fula och riktigt grova svordomar, sedan kom utbrottet: ett frustrerat avgrundsvrål, följt av att jag stormade till min safespot – sängen – där jag grät och hyperventilerade i typ en halvtimme innan jag somnade. Precis som alltid.

Yogan har hjälpt mig att se det här beteendet och mina mönster, men hjärnan motarbetar mig ibland att förebygga det. Förut blev jag så besviken och arg på mig själv “varför kan inte jag vara superwoman?” , och när jag väl var det “varför kan jag inte vara superwoman hela tiden?”.
Jag fick den berömda aha-upplevelsen när jag läste boken “Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade“. Det är inte bara jag, jag är inte galen, det är okej att vara superwoman ena sekunden, och helt slut den andra.

Det är okej att vara superwoman ena sekunden, och helt slut den andra.

Vevve Jäderlund

Tags : mindsetYoga

2 kommentarer

  1. Herre gud – det är ju precis som om jag skulle skrivit det själv. Varför är det så svårt att plannera in den där välbehövliga vilan

    1. min teori tina: money mind, den vill inte att vi vilar, att vi har det tyst och lugnt, så vi fortsätter gömma oss i sysselsättningen
      vi får påminna och stötta varandra!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.