Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaTräningYoga

Acroyga: Som ett Ljus – Milla Floryd

Hej, Milla heter jag, och jag vill guida dig och någon som du vill testa detta med genom en inte helt lätt, men inte jättesvår, acroyoga sekvens. Har du yogat och känner till uttrycket vinyasa så är det samma sak. En serie rörelser som görs i ett flöde.

För att lyckas behöver du:
1 kompis
1 tom golvyta
Viljan
Förmåga att skratta

Steg 1: Person 1 (hädanefter kallad bas) lägger sig på golvet och sträcker sina ben i luften, som en död skalbagge ungefär. Person 2 (hädanefter kallad flygare) ställer sig med ryggtavlan mot basens ben och greppar tag om basens vrister. Basen placerar sina fötter på flygarens sätesmuskler, flygaren lutar sin vikt mot basen och basen lyfter upp flygaren i luften.

Steg 2: Flygaren böjer ryggen så att basen når flygarens axlar, här kan basen hjälpa till genom att  böja sina ben. Basen sträcker sina armar raka och flygaren flyttar sin vikt in i basens händer och sträcker kroppen helt rak – som ett ljus!

Steg 3: Flygaren splittar sina ben, basen böjer sina armar och placerar sina fötter vid flygarens höfter, högst upp på flygarens lår. I början så ramlar man en del i sidled så det kan vara idé att lägga lite kuddar, filtar och annat mjukt runt om att landa på.

Tips! Som flygare håll kvar i basens vrister så kan du hjälpa till att styra din kropp. När ni blivit säkra på momenten så släpp taget och kör handsfree!!

Om du är i Stockholm och i närheten av Yoga Games (Münchenbryggeriet) söndagen 15 februari kl 09.30 så titta in på en gratis acroyoga klass med mig!! Ett tillfälle du inte bör missa om du gillar sköna gapskratt, utmaningar och att överraska dig själv.

Hoppas vi ses!
/Milla

Läs Millas två andra gästblogginlägg FÖR ATT DU ÄR VÄRD DET och YOGA MED EN KOMPIS

Milla & Felicia - acro3Milla & Felicia - acro1 Milla & Felicia - acro2

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.