Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Digital Detoxa Hjärnan

Det har varit mycket prat om det här med detox de senaste månaderna, och jag har suttit vid sidkanten, observerande och nyfiken på vad som kommer näst i debatten.
Ni har läst mina tankar och hört dem i VLOG här och jag tycker att det är underbart att pausa ibland, att rensa/detoxa ut skräp från ens kost (skräp som kanske inte ens skulle varit där från början?…).

Lika skönt som min kropp tycker att det är att gå ner i viloläge matmässigt, lika skönt tycker min hjärna att det är att gå ner i viloläge intrycksmässigt. Jag skrev här om dagen om Min Emotionella Bergochdalbana och Dag 3 jag behöver (en vilodag mitt i allt), en sådan dag är underbar och innebär noll jobb. Men digital detox tar det steget längre – det är inget internet. Alltså ingen Facebook, Instagram, Pinterest eller slösurf framför vackra bloggar med härliga recept.

Första gången jag testade en digitalfridag var i december förra året (andra nu i januari) och tänka sig så mycket tid jag fick över, min dag blev typ dubbelt så lång och jag fick umgås med mig själv istället för att slösurfa i andras liv. Det var helt fantastiskt.
Nu i helgen tänkte jag köra igen – jag stänger ner i morgonbitti 09:00 (har ett uppdrag jag inte kan tidsinställa utan behöver göra in real time) och öppnar upp på måndag.

Hänger du på?
Kommentera gärna nedan så kan vi stämma av på måndag hur vår helg var.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.