Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Hur var det nu med att yoga alltid var kul?

I lördags på tåget påväg hem från Global Yoga grundutbildningen, jag var trött och irriterad med en envis huvudvärk och trött kropp, då gjorde sig den där kända aphjärnan – monkey mind – påmind :
“Vem tror hon att hon är?”
“Varför sa han så?”
“Fan vad han är jobbig och ego”
“varför ser ingen mig?”
“Vart är applåderna för alla grymma saker jag gör?”

I ett starkt ögonblick kom jag utanför det där och insåg hur energislösande det var och hur totalt oensam jag var i det, därför fick ni Jag gillar inte yoga/Kåt Glad Tacksam längre.
Camilla lyfte på ögonbrynen och frågade chockat vad som stod på – absolut nothing outside the ordinary. Det är en del av livet, tänker jag, att älska något, tröttna på det och framförallt att vilja ge upp när det blir tungt. Yogan för mig är att bli medveten om de tankarna och arbeta med dem.

Marita, min fellow assistninja från helgens utbildning, sa något så bra som jag ta med mig:
“Om du färdas längst din väg och kommer till ett parti med krossat glas ska du inte avvika och ta en omväg. Hitta ditt sätt att fortsätta på din väg. Man kan ju bland annat ta på sig skor”.
Hitta dina skor, eller annan utrustning, för att ta dig över de lite motiga bitarna.
För det är längst din väg allt det göttiga kommer komma, om du hela tiden avviker kommer du aldrig komma upp på toppen av berget och få se den där underbara utsikten eller njuta av den friskaste luften.

4 kommentarer

  1. Jag älskar att du bara säger som det känns. Det är befriande och ärligt.

    Känslor är vi ju välsignade med, alla möjliga. Dessa måste ju få komma fram.

    Jag önskar mig ett inlägg av dig. Eftersom att jag inte kan hänga med dig jämt och ständigt och få dina tankar irl.

    Ett inlägg om känslan / humöret – frustration. Gärna så Vevvestarkt som du kan.

    Puss!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.