Vevve Jäderlund
Yoga World
Min YogaspaningTala Ohm YogaYoga

Min yogaspaning – Hot MOJO® på SATS Sveavägen

Dags för ännu en yogaspaning, denna gång rapporterar jag från SATS Sveavägen, precis vid Rådmansgatan T-bana uppgång Tegnérgatan, och testar på deras Hot MOJO® Hot MoJo. Det var faktiskt inte mitt första besök där, jag var inbjuden på deras invigning då jag och ett gäng andra bloggare fick komma på frukostpass (välja mellan Antigravity Yoga eller Cinema Cykling) och sedan höra om anläggningen – det var då jag fick veta att de hade Hot MoJo och sedan dess har jag varit sugen på att testa. Dels för att prova just Yoga i värme men också för att grundarna av MoJo-koncepten Monika (min girl crush no 1 som har gästbloggat i bloggen här) och Johanna (min rockstar yogamentor) är grymma och jag ville se hur de gjort sin tolkning/variant av den så omtalade BikramYogan.

För några veckor sedan testade jag originalet (vill du läsa om det klicka här) och nu var det alltså dags för “gymyoga”varianten.
Ja, jag vet, gymyoga är ett infekterat ord, men jag tycker att vi behöver avdramatisera det. Det är väl superbra att gymanläggningar erbjuder yoga till människor som annars inte hittat till/vågat sig på yoga?
Varför ska det vara sådan snobberi hela tiden?

Åter till min yogaspaning; som alltid, både före och efter (höll även till på SATS Sveavägen i helgen då jag assisterade Global Yoga grundutbildning), möttes jag av supertrevlig personal, det känns verkligen att de har satsat på lite mer Body-Mind på Sveavägen och både personalen och deltagarna gled fram.
Fokuset är yoga – Hot MOJO®, Antigravity Yoga, FLX, gravidyoga mm. – och pilates – har ett eget rum med pilateutrustning fancy! – men har även cinemacykling och löpning – Indoor running och ute löpklasser.  Såklart finns även en gymdel med vikter, och de tär en anläggning helt i min smak.

Hot MoJo-klassen var 60 min (till skillnad från Bikram som är 90min) och det en ganska stor skillnad upplevde jag mellan Hot MOJO® och MOJO yoga – här höll vi längre. En annan markant skillnad mellan Hot MOJO® och Bikram denna gång, var värmen, det var inte alls samma värme. Det har såklart med anläggningen att göra inte konceptet i sig. SATS Sveavägen använder sig av infravärme så det blir inte samma typ av luftfuktighet och jag tyckte inte att det blev Hot allt under pass. Okej, nu ska vi ta det lugnt, jag hade förberett mig på bikramvärme och kom i sport-BH och shorts – vilket inte var vad jag mötte. Det var inte kallt, kallt i salen men med de förväntningarna, och de kläderna, blev det lite krock.

Den stora fördelen jag ser med det är att det känns sundare. Nu gillade jag verkligen Bikram Södermalm, men här blev jag inte alls lika yr eller uttorkad, och det känns som ett perfekt alternativ till dem som ändå vill utöva Hot Yoga men kanske inte klarar av”bikramvärmen”.

Vad tycker jag då?
Anläggning: Bra ytor, trevlig personal och helt i mitt fokus
Klasstyp: Gillade flödet, att det inte bara staplades asana efter asana
Andning: Som ofta för mig med ny klass(efter någon annans flöde än mitt) tog det lite tid att komma in i
Yogamode: Medel. Jag var inne i en Yoga + Musikfas och klassen var musiklös så jag tappade fokus och vandrade ofta iväg i tankarna = varför vi fortsätter yoga för att vara i nuet.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.