Vevve Jäderlund
Yoga World

Idag hade vi finbesök här hemma; min lillebror med underbar flickvän Raisa och inte alltid, men oftast, lika gullig son kom förbi på vattenkrig, glass, jordnötssmör och banantoffeetårta och såklart massa lek, denna gång i form av acroyoga i Gnesta.
Min lillebror är en av mina favoritpersoner i världen, skitrolig, varm och orädd – en miniversion av mig helt enkelt – och han trissar alltid upp mig (eller kanske är det tvärtom?) att göra sattyg. För ett tag sedan såg han mitt inlägg om Handståendeworkshopen med Milla Floryd och sa: “Det där ska vi göra”.

Vilket bättre tillfälle att göra’t än en solig dag på vår nyklippta gräsmatta?

Senast vi testade acroyoga var jag bas och Lillebror flygare. Ovan med att lägga sin vikt på någon annans fötter lät lillebror “aj oj” och hans son Optimus trodde att jag skadade papsen = stortjut och arga blickar från Optimus och tydligen ett trauma för livet, för idag när vi skulle ge oss ut på acroäventyr kom Optimus bestämt och satt sig ner vid Far sin; “här ska ingen göra sig illa” (ni ser ju blicken till kameran, Optimus väntar på att någon ska gå in och stoppa galenskapen!).

När Raisa mutat bort Optimus sa vi vår tysta bön och satte av mot stordåd och det hela gick snabbt och smärtfritt. Det viktigaste i den här övningen är att basen (i detta fall Lillebror) ligger med hela ryggen i och håller raka armar under hela övningen, samt att flygaren (moi) kan bryta upp i tripod/huvudstående – alltså komma med höften ovanför huvudet utan att kicka ifrån.
Synpunkter:
– ha gärna en tredje part som står vid huvudet och passar det hela
– som ni ser är Lillebror typ ett huvud längre än vad jag är så han skulle kunna komma upp på tår och komma in närmare med sina knän så hade jag kommit mer mot hans huvud och han hade fått sina händer över sina axlar. Det hade blivit mycket enklare. Nu är han stark som en oxe och jag smidig som en geopard så det gick vägen ändå.

Leker ni fortfarande med era syskon?

acroyoga i Gnesta acroyoga i Gnesta acroyoga i Gnesta acroyoga i Gnesta

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.