Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Tacksamhetstisdag – att utmanas av de som är omkring dig

Igår hade jag en “risk-your-life”-playdate med Milla Floryd (du kanske kommer ihåg att jag skrivit om tidigare playdate här eller om hennes handståendeworkshop jag var på tidigare i år). När vi träffas är det två viktiga beståndsdelar som utgör vårt umgänge: fysiska utmaningar och tankenötter.

Jag har nog ganska länge upplevt mig själv som ganska kroppsligt feg och jävligt orörlig. Men sedan jag fick en Milla i mitt liv har de pelarna fallerat och jag har insett att jag både kan, ska och gör en massa underliga grejer. När jag besökte henne i fängelset i december hamnade jag uppe i luften och balanserade på en triceps och ett öra, nu var det att luta mig in mot henne med armar och axlar och hoppa en meter upp i luften med fötterna så höften kom över huvudet. På något sätt är det som att hon presenterar möjligheter för mig att växa varje gång vi ses. Jag får möta mig själv i nya situationer som jag inte har någon förutfattad mening om och får se mig själv i nytt ljus – vart jag är, vem jag är och vad jag kan – idag.

Inte igår, eller för några år sedan
Vem jag var i den relationen eller i den situationen
Det är något jag tror hämmar oss
Vi går in i situationer och så minns vi hur vi var eller reagerade förra gången vi ställdes inför det
Så gör vi exakt samma igen
Fast Idag-jag kanske skulle valt helt annorlunda om jag ställdes inför den situationen för första gången
Därför tror jag att det är bra att göra helt nya saker, för att se vad/hur du gör idag

Jag är så tacksam för Milla Floryd i mitt liv,
och alla andra som utmanar och ifrågasätter mig (med respekt och kärlek) när vi umgås
Som låter mig utvecklas och ändra för att växa som person
Tack!

Vem eller vilka har du omkring dig som utmanar dig?

Vill du läsa mer om Milla har hon gästat bloggen tidigare och lärt ut lite acroyoga, delat sina tankar om yoga med en kompis och Hur tänka kring sin dagliga sadhana.

Tacksamhetstisdag Milla Floryd
självklart tog vi en selfie mitt i akten

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.