Vevve Jäderlund
Yoga World
Min YogaspaningTala Ohm Yoga

Mitt yogaliv – serien om livet som yogamamma

Jag var nyfiken på Nellie och Marie som ligger bakom “Mitt yogaliv” så ställde några snabba frågor till dem.
Vilka är ni?
Vi är två föräldrar som gillar yoga. Nellie är yogalärare och skribent, Marie är yogautövare och illustratör.

Hur kom “Mitt Yogaliv” till, berätta om Liv?
Vårt samarbete började genom en affisch om föräldraträning som Marie gjorde åt Nellie. Då insåg vi vårt gemensamma yogaintresse och vi kände att vi ville göra något kreativt tillsammans kring yoga, med humor och eftertanke. Vi började jobba på en seriebok med arbetstiteln “En förälders yogaliv” där Liv är huvudkaraktär. Vi kände ganska snart att vi ville ha något mer övergripande som kunde vara mer långsiktigt, vi vill ju sannolikt skriva fler böcker efter den första. Vi ville även börja producera text och bild och få tips, reflektioner och input från andra. Därför skapade vi Mitt yogaliv på Facebook och Instagram.
Liv är en fiktiv karaktär. Hon är omtänksam, hjälpsam och konflikträdd. Hon yogar för att komma ner i varv så hon, på ett bättre sätt, kan hantera den ibland ganska stökiga vardagen. Hon yogar mest hemma men ibland även på yogastudio och drömmer om att åka på yogaretreat. Shanting och mantra tycker hon är lite flummigt men hon hänger på ändå eftersom det förmodligen inte är något farligt.
Till vem riktar ni er?
Vi riktar oss till alla som är intresserade av yoga, men kanske främst till föräldrar som har svårt att få vardagen att gå ihop, helt enkelt vilken småbarnsförälder som helst. Genom vårt budskap “yoga där du står” vill vi visa att yoga inte behöver vara så komplicerat. För oss betyder “Yoga där du står” att du kan yoga var som helst, när som helst, så att det passar dig.
Hur har mottagandet varit?
Bara positivt hittills. Igenkänningen är hög, speciellt bland småbarnsföräldrar. Vår förhoppning är att Livs tips ska inspirera fler att yoga utan prestige och att yogan kan vara till hjälp när det blir kaos i vardagen.
Var kan man hitta mer om Liv och Mitt yogaliv?
På Facebook som Mitt yogaliv
och på Instagram som @mittyogaliv
Bilderna nedan är ett axplock av vad vi får följa i Liv’s liv.
Blogginlägg-Min-Yoga_Mitt-Yogaliv_by-Marie-Ledendal Liv_Blog_Uttanasana_Mitt-Yogaliv_by-Marie-Ledendal Tålamod_Blogginlägg_Liv_Mitt-Yogaliv_by_Marie_Ledendal

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.