Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm Yoga

Meditation för Nybörjare

När jag skulle testa meditation för första gången hade jag byggt upp det så mycket i mitt huvud att det blev platt fall = jag lämnade kudden efter typ 3 andetag. Jag märker att många har samma upplevelse, de intalar sig själva att de inte kan sitta stilla, eller att de har för många tankar eller… ja välj vilken ursäkt du vill.

Jag har testat mig fram och appen Headspace var ett superbra verktyg för mig, för att avdramatisera det hela och bara komma ner sittandes till en början. Sedan har jag spanat in utbudet på Yogobe (nu går jag en 12 veckors ‘Lär dig-meditera’kurs med Ulrica Norberg för att utforska det ännu mer) läst den fantastiska boken ‘Vart du än går är du där‘ av Jon Kabat-Zinn och plockat mina russin från klasser och utbildningar.

När jag väl kom in i det där med meditation märkte jag hur snabbt jag kunde skaka av mig stress-energi och skifta mindset till positiva saker. Det har verkligen hjälpt mig att fokusera om och jag vet att många skulle må å mycket bättre om de kom igång med meditation. Det behöver inte vara flummigt, eller spirituellt, bara en stund med dig själv där du får landa i nuet och ladda om.
Därför ville jag bjuda er på en 5 minuter guidad meditation – aka Meditation för Nybörjare – som är hur osvår som helst

  1. Sätt dig ner
  2. Slut ögonen
  3. Följ mina instruktioner
  4. Klart

Typ såhär pepp är jag inför meditationen, hahaha – älskar bilden!

pepp på meditation

Men nog med peppbilder, här kommer meditationen:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Z1HGgxigxoU]

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.