Vevve Jäderlund
Yoga World
Min YogaspaningTala Ohm YogaYoga

En yogapodd – yoga för nybörjare

Ni som följt med ett tag vet att jag och blissjunkien Jeanna har poddat ihop ett tag under namnet Helt Organiskt. Vi kände båda att det drog mer åt yoga och det var vad vi ville dyka ner i så vi klädde om podden, gav den nytt namn och nu är det yoga to the maximum!

Det första avsnittet av En Yogapodd är ute nu, har du lagt till Helt Organiskt i ditt iTunes eller annan tjänst kan du bara chillaxa, allt kommer fortsätta där ;
I det första avsnittet pratar vi om yoga för nybörjare, vad vi tänker på och kanske önskade att någon sa till oss när vi klev på mattan ovana och helt lost. Du kan lyssna i din telefon eller i spelaren nedan.

Kommentera gärna vad du tyckte om avsnittet, önska ömnen för kommande avsnitt och tagga #enyogapodd på Instagram och visa oss hur du har det när du lyssnar på våra djupa tankar.
Hoppas du gillart!

10 kommentarer

 1. Har utövat yoga på mitt gym och börjar känna mig mer nyfiken. Podden var right on spot! Fick en mer avslappnad inställning och ökad nyfikenhet. Innan jag lyssnade rullade en känsla av att att jag förmodligen borde veta mer och mina funderingar var blygsamma och outtalade. Nu känner jag mig både bekräftad och upplyst. Ser fram emot fler inlägg.

  Kram Linda

  1. Precis vad ville Linda – bekräfta allas egna rätt till yogan.
   Du får hålla utkik på lördagar och prenumerera på oss på iTunes eller din podapp i mobilen så kommer det snart fler avsnitt.
   Har du några önskeämnen?

 2. Rätt nyfiken på begrepp, kroppslås och asanas (*fniss* varje gång jag ska skriva asanas vill jag skriva ananas ). Tycker det är lite trixigt att andas, utföra en rörelse och samtidigt hålla låsen. Känner mig lite brydd hur lite tid (i de klasser jag varit på) läraren lägger ner tid att beskriva hur viktigt det är att använda låsen men framförallt hur. Jag kan inte hålla i låsen hela tiden men hur kombinerar man det hela för att inte glömma att andas vise versa? Perfekt nu fick jag till en bra fråga till morgondagens kursdag. Kanske inte är rätt forum att prata om lås men det var jag tänker på just nu :).

  Med begrepp menar jag att det finns mycket ord inom yoga att samtala om. Läste ett ord som jag inte varit i kontakt med tidigare “Introspektion”. Förmågan att övervaka vår uppmärksamhet – fokusträning. Ett bland många schyssta ord att borra ner sig i.

  1. Om det här, eller din kurs (vilken är det du går?), inte är rätt plats att prata om lås när ska man göra det? Fråga på Linda!
   Så som jag gör är att på mina kurser pratar jag om lås, men när jag (och de andra som jobbar på gym) har klass är det mer träning som ska levereras och då finns inte tid att gå igenom dem så grundligt. Ska erkänna att när jag har klass på studio antar jag att alla vet vad låsen innebär, tack för påminnelsen – jag ska gå igenom dem bättre där

   Jag gör en video om det som förhoppningsvis kan klara upp det.
   Håller med dig att det finns massa härlig filosofi inom yogan, jag försöker som lärare att lyfta dem iom de teman jag sätter men finns sällan tid att diskutera dem på klasser. därav alla härliga workshops och kurser som finns. Bor du i sthlm får du hålla utkik – vi planerar just såna meetups för att prata om ord och filosofi på yogashakti!

 3. Inser vid närmare eftertanke nog hade missuppfattat ordet introspektion, tycker fortfarande tycker det är ett intressant ord. Krävs fokus för nya begrepp som med all inlärning. Försöker tugga i mig lite kunskap varje dag. Har börjat läsa lite smått om olika stilar på Yoga och skulle tycka att det vore ett intressant tema. Kanske börja med att prata om bakgrunden som ni gjorde i Hathayogan men att snöra ihop paketet med att i slutändan jämföra olika stilar. Måste tillägga att jag tycker Ishtayogan ger mig lite creeps. Eller det är inte yogan för den har jag aldrig testat på utan Alan Fingers utstrålning. Som du sa tidigare finns lika många stilar som människor och nu ska jag fokusera på att hitta min väg. Går en kurs på Yogashala som för övrigt jag är väldigt nöjd med. Den här natten kommer jag minnas för evigt känns det som just nu. Om en vecka kanske den är ett minne blott. För tillfället repeterar jag mina blommande drömmar och tackar allt i min omgivning för mitt balanserande fokus. Har en intention att testa mig fram under sommar och höst. Håller utkik efter tilltalande uppslag.

  1. vi spelade in ett om olika stilar, det blev superrörigt så håller på att strukturerar om ett nytt – hoppas få ut det snart.
   Har inte läst så mycket om Ishta men får ta och kolla på Alan på yogobe nu, blev nyfiken 😉

   1. Idag pratade vi lite kroppslås på kursen. Fick tips att jag kan släppa på rotlåshet vid utandning men bör hålla maglåset hela tiden. Det kändes bra att göra så. Jag är en bra bit från att orka göra så men jag trevar fram. Ställde en fråga till Lisa som hon passade på. Kallar jag det rum som jag yogar på hemma för Shala eller är en Shala yogarum på studio?

    1. Det är ett superbra tips, så fick jag också lära mig i början.
     Sedan kan vi ju nörda in på att det verkliga uddiyana bandha inte går att hålla på inadning eftersom det är ett vakum men, det som löst kallas uddiyana bandha (muskeltonus i magen) kan hållas även på inandning.

     Shala betyder typ hus tror jag, så egentligen är det väl bara studion, men jag säger shala om alla dedikerade rum till yoga. Eller bara där man rullar ut mattan. Det som känns bra liksom 😉

     1. Å att få nörda ner sig är det bästa jag vet! Att få bubbla runt i det flerdimisionella ordet Yoga där jag nästan inte vet någonting är så underbart. Tack för att du tar dig tid och svarar på mina otaliga frågor.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.