Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaYoga

Fredagsmys – yinyoga

Dags för fredagsmys och idag bjuder jag på en kort yinyogasekvens.
Jag har fått frågan hur man kan göra yinyoga utan props och mitt första svar är; du har props hemma; soffkudde, sängkudde, tjock filt, glassbunke som du kan fylla med tidningspapper och göra till eget block. Det behöver inte vara “yogapropps” (jag kommer inte på det svenska ordet för propps just nu, men kanske redskap, hjälpmedel, utrustning?)

Mitt andra svar sekvensen nedan, ställ timern på 3-5 minuter och håll varje position så länge.
Önskar du en yinyogasekvens för något specifik område eller intention kommentera gärna nedan. Nu till mattan och get your yin ånn!

1 Rådjuret/ Svanen med variation /Deer pose – benen i ett halvt solkors/svastiska, fäll sedan framåt. Gå till höger alternativ vänster med överkroppen eller håll dig i mitten, det som känns bäst. Kör på båda sidorna.

2 Liggande bröstöppning – börja ut med ena armen i ett halvt T, rulla över åt den sidan och böj övre benet + sätt fotsulan i golvet. Öppning i bröst + framsida axel och rotation i ryggraden

3 Sfinxen – armbågarna under axlarna eller lätt framför, återigen det som känns bäst. Slappna av i nacken

4 Shavasana – skönt med bolster eller filt men går precis som du är. Jobba in skuldrorna lätt mot varandra, och dra sittbenen ner mot hälarna så korsbenet vilar mot mattan för avslappnad naturlig kurvatur i ryggen.

yinyoga deer pose rådjur
Yinyoga – rådjur, svanen, deer pose
yinyoga liggande bröstöppning
Yinyoga – liggande bröstöppning
yinyoga sfinx
Yinyoga – sfinx
yinyoga shavasana död mans pose
Yinyoga – shavasana

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.