Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaTräningYoga

Acroyoga – stå på någons axlar

Jag kan inte ta någon som helst cred för att jag kom upp på grannens axlar, det var helt och håller tack vare att han är en grym bas och oslagbar pedagog. Pojkvännen fick med hela 1:a vägen upp (väg 2 var att sätta första foten bak på vaden/i knävecket istället) så här kommer det:
1- kliv i höftveket
2- upp på axeln medans basen rätar på sig
3- båda fötterna på axlarna
4- väl uppe håller basen om framsidan på smalbenen/anklarna och flygaren jobbar hälarna emot varandra, samtidigt som basen placerar händerna bak på dina vader och trycker huvudet mot dina smalben. Detta för att låsa.

Grannen D som ni ser på bilden har gjort det här några gånger och är van. När jag lekte med min lillebror var vi två nybörjare och märkte vi att jag inte litade på honom så jag lutade mig bak ganska mycket, samtidigt som lillebror lutade sig fram när jag skulle kliva upp. Som ni ser på bild 2 håller grannen sig upprätt hela tiden.

Lycka till!

acroyoga steg för steg acroyoga steg för steg acroyoga steg för steg

 

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.