Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

MåndagsMantra – kärlek, inte rädsla

Jag får ofta höra att det verkar som att jag har så bra självförtroende, att jag är orädd. Jag skulle nog säga att jag till största delen håller med om det. Det har inte alltid varit så men jag har genom mycket arbete med mig själv funnit så mycket rädsla inom mig och insett att det inte bidrar till något produktivt. Visst finns det rädsla som är logisk, typ den som hindrar oss från att hoppa från klippor, men vi bär på så mycket annan, ogrundad rädsla, som inte tjänar oss.

En viss tid i månaden, låt oss kalla den Pretty Much Sametimevarjegång eller PMS, tar rädslan över mig. Helt plötsligt duger jag inte, och alla idéer eller planer jag har är kassa och förutbestämda att misslyckas. Jag kan till exempel sitta flera timmar på Instagram och scrolla på konton och jämföra mig – kroppsligt, antal följare, bildspråk, upplägg, alla andras är såklart mycket bättre än vad jag lagt upp. Det låter så töntigt att skriva det idag, när jag är ute ur dimman, men just då är det på blodigt allvar.

Och det är okej att känna så ibland, PMS eller inte, att bli överväldigad, rädd och osäker. Det handlar om att inte låta det styra, inte ta över, inte ligga till grunden för några av mina faktiska beslut. För mig handlar just den rädslan om ekonomisk säkerhet (kommer pengarna rulla in som de ska, allt gå bra med rysk kaviar på mitt fat?) och tvivel på min egen förmåga. Att identifiera rädslan och tankarna är bra, men fastna inte i dem, älta inte. Jag har märkt att 1) stänga ner alla sociala kanaler och 2) istället för att tvivla jobba på och själv se att jag är kick ass med en stor skopa självkärlek är det bästa sättet att ta mig ur den nedåtgående trenden och komma tillbaka på banan.

Igår var alltså PMS, glass och soffhäng, idag började med 2 timmar på mattan och bröstöppnare.
Mitt mitt mantra för dagen, för veckan
Jag skapar min framgång
Jag är tillräcklig
Jag är ljuvlig
Jag lever min dröm
Jag väljer kärlek, inte rädsla

10 kommentarer

  1. Rädslor är ett spännande område. Har hittat flera under täckmantel. De presenterar sig som trygghetspoliser för att spara energi och pengar som är mina största farhågor.

      1. Nedrustning gör att jag ständigt (något överdrivet) hittar nya blommor i min trädgård ?! För när jag väl hittat rädslan kan det bubbla upp onödig fördom och ilska som gör att jag kan spara energi istället. Blommor! Nu kommer jag hoppa mellan ämnen men det var så…fnissigt. Igår köpte jag mig min första riktiga Yogamatta TaTa! Prövade den på sista dagen på kursen och den blommade, på riktigt❤️. Vi började varje klass med att hitta andningen. När jag låg och andades kom det blommor ur mattan. Ett mycket välkomnande första möte?

  2. Känner igen mig så väl…vet när det närmar sig mitten av månaden (som är min favourite time…) totalt rasar jag. Och varje gång blir jag lika chockad. Att jag aldrig lär mig! Nu förtiden försöker jag se det som mitt “break”. Möta det med förståelse och extra vila. Vara ur balans, jävlig och nere – och samtidigt tänka okej, lugnt, det går över. Riktig tålamodperiod, for sure! Och känslan när det är över…mmmmm.
    Tack för att du delar med dig, av dig. Kommer ha med mig dina ord när det är dags snart igen…Bring it on PMS! 😉

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.