Vevve Jäderlund
Yoga World
GotteTala Ohm YogaYoga

Mat yogautbildning – matlådor på resande fot

Jag är ofta iväg på arbete eller utbildningar och eftersom jag är ganska beroende av mat har jag ofta tänkt: “vad ska jag äta för mat på yogautbildningen”. Efter en hel del utforskande har jag kommit fram till några riktigt bra matlådor på resande fot vilket passar perfekt i helgen då jag ska upp till Stockholm för första helgen att undervisa Global Yoga Grundutbildning.

Krav på matlådorna:
– smaka gott
– vara mättande
– inte behöva kylning (under en längre period, helst inte alls)
– inte behöva uppvärmning
– vara smidigt att förvara

De två första kraven, i kombination med att jag är sparsam (eller snål…) är varför jag helst tar med egen matlåda och inte äter ute. Jag brukar säga att jag äter det mesta, men har funnit att det enbart är sant då det handlar om min (och Martins) hemmalagade mat. Att betala för någon som slängt ihop några ledsna livsmedel och kallar det sallad – I ain’t having that!

Lösningen: sallad, egen nötmix, chiapudding och juice.
Med sallad menar jag en matig sallad, inte 85% isbergsallad, 12% pasta och en ledsen tomat. Jag brukar ha i sötpotatis/rotfrukt, något grönt (grönkål, spenat, ruccula…), baljväxter (här kidneybönor och linser), något kladdigt (här fetaost, soltorkade tomater och tapenade) och protein (ofta lax, ibland även ett ägg). Chiapuddingen denna helg var uppbyggd av hallon, lakritspulver, agavesirap och mjölk. Nötmixen innehöll honungsrostade jordnötter, mandlar, russin, valnötter och cashewnötter. Juicen gjorde jag på rödbetor, hallon, grapefrukt, vinbär och vatten.
mat yogautbilding mat yogautbilding mat yogautbilding

Det här håller mig oftast hela dagen då jag inte äter någon frukost just nu (vet inte hur det kom sig men jag verkar inte vara hungrig på morgonen för tillfället). Den här gången har jag kyl första dagen, ibland inte alls, och jag tycker att laxen klarar det. Bäst klarar den det om jag har tillagat den i ugnen innan.

Hur gör du med mat på yogaubildning?
Handlar du lunch och mellanmål eller tar du med eget?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.