Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm Yoga

Tidig filosofistund har guld i mun

God torsdag gänget, igår var en “göra ingenting”-dag och det öppnade upp för så mycket i huvudet. Eller…göra ingenting är inte helt rätt, vi hade en massa män över på kvällen för att göra årets NFL fantasy Football (har ju en titel att försvara) och jag fann mig själv i ett hetlevrat samtal med en av herrarna som var speciellt pratsugen denna onsdagskväll. Vi kom in på, de för min umgängeskrets, standardämnen som det politiska läget i Sverige, jämställdhet och livsstilsval. Jag trodde jag var fördomsfri men han höll upp spegeln och totalt exponerade flera av mina fördomar som jag tyckt varit helt självklart från min sida (ämnet var folk som strävar efter att festa för resten av livet). Visst sved det till lite men mer älskar jag när andra uppmärksammar mig på instängda åsikter, det är ju då jag får chans att växa.

Utöver det hände det verkligen ingenting, jag tvärkrashade efter att ha haft en intensiv vecka med en massa strul inför mitt retreat som är i Portugal nästa vecka. Det är löst nu, mycket tack vare den briljanta Lisa, men det har sugit musten i mig. Så gårdagens sadhana blev att sova 2 timmar mitt på dagen. Mina nyfikna yogis från helgens utbildning har som hemläxa att etablera sin sadhana under denna månad som är fram tills nästa träff, och den ska inkludera pranayama (andningsövningar), asanas (fysiska positioner), meditation och shavasana (död mans pose). Jag tycker att det är bra saker att inkludera när en etablerar sin dagliga praktik, för att få in vana och rutin. Men min sadhana ser inte ut så längre, eller periodvis gör den det men som igår; det enda min kropp, eller kanske framförallt min hjärna, behövde var att släppa taget och kollapsa. Imorse var det uppstigning 05:30 – business as usual – och direkt till mattan för att väcka kroppen med sin, pranayama och meditation.
Disciplin absolut, men inte bortom den viktiga aspekten att lära dig lyssna in din egen kropps signaler.

Hur ser din sadhana ut just nu?
Är det samma varje dag eller varierar du?
Oavsett vilken – varför?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.