Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaYoga

Hur soluppgången hjälper min IBS

I morse när jag steg upp var himlen målad i knallrosa och eldgult, det var som att jag smög in i födseln av ett ögonblick för jag hann knappt se det nå sin kulmen innan all färg mattades ut och grådis tog över som primärfärg. Jag har en dikt, Ordinary Magic, som jag brukar läsa på mina klasser med raden “oavsett om du är där eller inte, går solen upp varje morgon och skapar livet och det är upp till dig om du är där för att se det”.

Som jag ältat har de senaste veckorna inneburit tankestorm i mitt huvud, och därför även storm i magen. Även om jag har massa idéer och ibland tar på mig för mycket, vilket kan leda till att magen säger “varning”, hade jag nästan glömt min IBS, det har liksom flutit på ganska bra, jag kan tillochmed äta gluten igen. Men så kom den här perioden och, utan att bli allt för grafisk, de IBS-relaterade symptomen. Lösningen är snäll mat, att tillåta mig själv mina 2-timmars-siestor och meditation. I morse blev det en timme yinyoga (utan musik och med fokus på andetaget) följt av 30 minuter OSHO-meditation och morgonpromenad med M. En mjukstart för magen och resten av kroppen.

Med hjälp av yogan, förmågan och möjligheten att faktiskt ta mitt ansvar och se solen gå upp, meditera, upptäcka det extraordinära i det ordinära kan jag läka mig själv. Jag säger absolut inte att vi totalt ska överge västerländsk medicin, men när min IBS var som värst fick jag ett recept på något och orden “vi kan inte göra mer”. Den medicinen gjorde inget bättre, gav mig bara bieffekter, och var definitivt inte vad jag behövde. Allt jag behövde var lite soluppgång och ordinary magic.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.