Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Kali – min gudinna

Kali – min gudinna som vägleder mig just nu.
Jag som trodde, hoppades, att september var en liten övergång får “Gudinnan av förgörelse” till mig hela tiden och får väl ta att ödmjukt buga mig inför hennes plan. Överallt bilder på henne, mina tankar går dit, idag poppade en sparad artikel upp på Facebook, om Kali och den förklarade tydligt, bortom tvivel:
“Transformation sounds awesome, of course. But the destruction of your ego won’t be comfortable. You may have to surrender your job, a cherished dream, or a relationship. You may find your soul’s purpose to be at odds with your old, comfortable life. Something ends and something else begins.”

Förstörelsen av ego kommer inte vara bekvämt… nej tack jag vet. Helst av allt vill jag ge upp, återgå till som det var, det där bekväma jag vet om, känner till. Men något inom mig vägrar. Vägrar låta mig nöja mig, vägrar låta mig ge upp, förminska mitt värde, krypa ihop på marken då jag egentligen är menad att resa mig stolt upp mot skyn.
Kali är inte planlöst förgörelse, hon kapar huvudet av egot och lever de ständiga förändringarna, de många sluten tills de leder till nya former, ursprung, begynnelser.

Skitjobbigt men jag litar på att allt är som det ska vara, Ishvarapranidhana liksom.

2 kommentarer

  1. Jag känner igen mig i att Kali är central även för mig just nu. Fascinerande och skrämmande tycker jag. Älskar hur myterna liknar t.ex. halshuggning med förstörelse av egot, det gör det liksom tydligt att som du säger, förstörelse av ego inte är bekvämt 😛 Tack för att du delar med dig.

    1. Just det, att myterna bjuder på så tydliga fast ändå subtila liknelser, är varför jag älskar dem. De tvingar inte på mig något bara erbjuder insikt om jag är redo att ta emot den.
      Såg länge Kali som kaos, men inser nu att hon är totalt strukturerad – team Kali 😉

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.