Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaTräningYoga

Run. Play. Yoga. – en yogasekvens för att sträcka ut

Ännu en gammal favorit, nu uppdaterad med bilderna som fallit bort. Startet till det som kom att bli mitt koncept Run. Play. Yoga. ett träningspass som kombinerar yoga och löpning.

För mig är yoga en del av min vardag, jag tar med mig det i allt jag gör. Ibland några minuter, ibland i timmar. – Yoga på mattan, och av den så att säga. Därför älskar jag att springa, det blir samma avslappnade fokus, och meditativa rytm.
Lyssna på andetaget,
andas genom näsan,
sätt ena foten fram den andra
– aj löv itt!

Löpning och yoga är en grym kombination, på flera sätt en ett.
Efter en skön runda är det så galet skönt att sträcka ut och varva ned med en yogasekvens.
Idag hade jag massa spänningar i axlarna och nacken, jag planerade in några avslutande asanas (positioner) som fokuserade just på det.

Liten flagga, ta det alltid piano när du går in och ur positionerna: “det är sällan i positionen skadan sker, utan in och ur dem” som mina lärare sa på utbildningen. De har en poäng, vi slänger oss in och slarvar oss över för att tro att vi kan naila asanan sen – gör om gör rätt.

Flagga no2 – när du går in i skulderstående eller plog eller liknande var noga med att inte lägga vikt på nackkotorna, om du gör det kan du lägga filt under, om det inte heller lyfter trycket från kotan råder jag dig verkligen att backa och öva upp rörligheten.

Dagens Run.Play.Yoga.:

Katt/Ko
Nedåtgående hunden Adho mukha svanasana
Trebent hund
Krigare 1 Virabhadrasana 1
Högt uttfall
Duvan Kapotasana
Dubbelduva
(repetera på andra benet)
Skulderstående Sarvangasana
Plogen Halasana
Örontryck position Karnapidasana
Uppåt lotus Urdhva padmasana
Fisken Matsyasana

sarvangasana/skulderstående
sarvangasana/skulderstående
halasana/plogen
halasana/plogen
karnapidasna/örontryckposition
karnapidasna/örontryckposition
uppåtgående lotus
uppåtgående lotus
matsyasana/fisken
matsyasana/fisken

2 kommentarer

  1. Hihi, gjorde just denna efter mina första sprungna kilometer på flera år. Det var härligt. Likaså yogan. Tack för inspiration!
    Kram

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.