Vevve Jäderlund
Yoga World

Hell to the Yes! Började denna dag på bäst sätt: yogaklass för Octavio Salvado på The Practice.
Efter att Johanna och Satu pratat om honom, och typ…hela min resa här handlar om att dyka djupare in i min egen praktik kändes det solklart att avlägga ett besök på denna knappt ett år unga yogastudio. Det blev två klasser för denna passionerade yogalärare, mitt nyfikna besök i måndags gav mersmak och jag ville hinna med ett besök till innan jag lämnar Canggu för Ubud.

Ett dolt mantra jag insett att jag repeterat för mig själv är “jag gillar snabb yoga inte långsam”. En inställning som lett till att jag har haft ett visst mindset när jag gått på klasser, eller valt lärare. Den stilen av yoga som ursprungligen fick mig att falla för yoga var starka, snabba, svettiga flöden. Något jag fortfarande älskar att göra och lära ut. Men ju fler klasser och olika lärare jag utforskat, ju mer har jag insett att vissa snabba vinyasaflöden är lite som stort hår eller eldkanoner på en konsert – massa flåd för att dölja/väga upp för eventuellt bristande innehåll. Läs mig rätt; vinyasa kan vara smart, skickligt och klockrent, men det är lätt att dölja sig bakom flådiga spellistor och häftiga sekvenser. Mer långsam hathayoga avslöjar vilken erfarenhet du har, hur väl du planerat klassen och fysiskt tema, röd tråd, filosofi, vad du vill förmedla. Något jag letat efter dels som yogalärare i min önskan att utvecklas, men framförallt i min egen praktik att bli guidad på mattan. Och låsningen att “jag är det här”, eller “detta är vad jag gillar/ogillar” har hämmat mig, hindrat mig från att bryta mönster, se nya infallsvinklar…. En intressant observation som verkligen kristalliserats de senaste veckorna och hjälpt att mig utmana mina förutfattade meningar och ta till mig nya saker.

Åter till Octavio Salvado och the Practice. Octavio är en av grundarna och som yogalärare är hans stil är långsam hathayoga, med stor vikt på att få med helheten, inte glömma bort/utesluta delar av yoga-smörgåsbordet. Ni kommer kunna läsa mer om mitt möte med honom i kommande Yoga World och hint hint han håller på och fixar det sista för ett Sverigebesök nästa år 😉 Är du i Canggu ska du definitivt besöka dem. Yogastudion är helt magisk, lärarna är kunniga och det är tid väl investerad! Här hittar du allt du behöver veta.

the practice canggu_03 (800x463)the practice canggu_02 (800x450)the practice canggu_01 (800x438)the practice octavio salvado

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.