Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaYoga

Villa Lebak Nelayan Canggu

Så en sammanfattning av mitt boende Villa Lebak Nelayan och vistelse i Canggu. Jag kan inte säga vad jag hade för förväntningar på den här resan, men de här dryga två veckorna har inte riktigt gått enligt plan. Efter smuts-chocken, och Vessel var min plan att hänga vid Old Man’s beach själv och surfa.

Hela “själv” grejen ändrades när jag ville hänga mer med Sofie, och bokade ett rum med två sängar här på Villa Lebak Nelayan. När vi kom hit fick vi en säng och ett täcke…första natten sov ingen av oss alls. För dig som är nybörjare är Old Man’s en perfekt strand, snälla vågor, och många ställen att hyra bräda plus ta surflektion. Det är dock väldigt många i vattnet så du får slåss om vågorna. Surf blev det bara en dag då jag drog på mig bakterie-virus i mina fötter och inte fick vara i havet. Förmodligen kom det från de djupa pölarna med smutsigt vatten vi var tvungna att vada genom när vi anlände i spöregnet i måndags. Ett plus är att jag fått testa den balinesiska vården och de är superproffsiga, snabba och inte svindyra. Så just nu går jag på antibiotika och arbetar upp karaktär genom att inte klia sönder mina fötter.

Förutom att vi delade säng hela vistelsen, och ägaren vägrade svara mina kontaktförsök, tycker jag att detta var ett grymt ställe. Dels ingår delikat frukost (bästa bananpannkakan i Canggu!), det tar ca 5 minuter att gå till Old Man’s beach, och längst vägen dit ligger två yogastudios Serenity och Canggu Studio. Vi har också grym massage precis runt hörnet och en tvätterska som är snabb och lyckas hålla kläderna i typ rätt färg.
När jag bokade aviserade de om sin grymma wifi, vilket absolut stämde, den var stabil och snabb…den räckte bara inte till övervåningen så det blir inget surfande på rummet. Jag och de portugisiska programmerarna slogs dagligen om platserna vid routern för att kunna jobba. Fördelen är att jag pratade med alla som bodde där, vilket ledde till en skön stämning.

Parallellt med vår gata låg Batu Bolong, det som är huvudgatan här i Canggu. Där ligger Avocado Café, Betelnut Café, Old Man’s marknad, The Practice (yoga studio no1), Love Anchors BazaarPoke Poke (poke bowls), Warung Bu Mi (traditionell indonesisk mat) och Canteen Café samt Deus på en sidogata precis bredvid Batu Bolong.

Utöver bra location och trevliga medboende var personalen här fantastisk. Hjälpsamma, gästvänliga och när de skulle städa sätte de på musik på mobilen och gick runt och skråla – just my kinda place. Så överlag är jag grymt nöjd med Villa Lebak Nelayan även om jag fortfarande inte fått tag på ägarna. Ska du bo i Canggu rekommenderar jag dig att ha dem i åtanke.

Villa Lebak Nelayan Canggu_01 (800x450) Villa Lebak Nelayan Canggu_10 (800x444) Villa Lebak Nelayan Canggu_11 (800x439)Villa Lebak Nelayan Canggu_02 (800x450)Old Man's Beach_01 (800x450) Old Man's Beach_02 (800x450) Old Man's Beach_03 (800x437)

2 kommentarer

  1. Jag känner mig lite som en mamma och du är barnet som gör de där jobbiga backpackerresorna som jag inte orkar med 😉 Pözz!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.