Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaTräningYoga

Ett stort FÖRLÅT till mina hamstrings

Jag vill börja detta inlägg med ett stort FÖRLÅT till mina hamstrings. Detta område som jag så länge tänkt ha hindrat mig, ha burit på begränsningar och hemligheter. Fått tagit min frustration i stela framåtfällningar och… ja typ enbart då.
Eftersom jag har lärt känna min kropp ganska, för att inte säga oerhört, bra och med yogan har jag kunna rikta min fysiska träning på ett sätt som gett tacksamma resultat. Överallt utom i mina hamstrings. Or so I thought.
Det senaste halvåret har jag börjat anat att det inte är däri hämningen ligger. Att mina hamstrings kanske inte är så korta eller stela ändå. Jag har testat och känt i kroppen, försökt hitta information själv, och letat efter någon som kan guida ge mig nya insikter i vad jag ska variera och som en skänk från ovan kom han till mig. James Mattingely, och hans klass Roll & Release på Radiantly Alive.

Efter att ha tagit hans klass blev det 100% klart för mig att jag låtit mina hamstrings bli syndabock för något jag inte förstått. Medans det egentligen var mina vader som vägrade släppa taget. Idag hade han en fyra timmar lång Master Class som pratade om fascia, rörlighet och att rulla, efter vilken jag stannade kvar för att dela mina teorier och höra hans tankar i ämnet. Efter några rörelsetester bekräftade han min egenvetenskapliga fynd att jag är rörlig i mina hamstrings, och… utmanad i mina vader. Det vanligaste, sa han, var att alla direkt gick till hamstrings som syndabock. Och att det absolut kan finns stelhet där, men efter ett några månaders regelbunden yogapraktik har det släppt och de mer svårarbetade områdena vader eller sidosäte är de verkliga orsakerna.

Jag är alldeles för färsk i dessa självupplevda fynd för att utveckla det vidare just nu. Måste smaka på det och testa på olika sätt innan det landat. Men för dig som vill veta mer om att rulla kommer det mer i kommande Yoga World, både övningar, bakgrund, James tankar och vanliga fallgropar.

Är det något speciellt du undrar över eller vill att jag klargör (eller vill klargöra för mig) kommentera nedan så får jag med det i artikeln eller eget blogginlägg.

james mattingley (800x450)

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.