Vevve Jäderlund
Yoga World
Min Gröna SpaningTala Ohm Yoga

Vulkantrekking på Mount Batur och besök till Nungnung waterfall

Vilken dag, vilket äventyr, vilken underskön natur – vulkantrekking på Mount Batur och besök till Nungnung waterfall. Det går många gruppturer till Batur men vi valde att fixa egen chaufför för att planera dagen som vi önskade. Vi började från Ubud vid 05:00 i morse och var vid vulkanen runt 06:30, som ni ser på gruppbilden hade vi lite olika uppfattning vad vulkantrekking innebar, någon valde kjol och sandaletter, någon annan tofflor och när vi började bege oss upp mot toppen kom orden “jag förstod inte att vi skulle gå till toppen av en vulkan”. Jag vill med den här anekdoten informera alla om att ett annat ord för trekking är bushwalking… det är alltså lite off road. Nåväl jag hade det snyggaste sällskapet på berget.

Vi valde den korta rutten som tog ca 4 timmar uppochned inklusive frukostpaus vid en krater. Benen darrade när jag kom upp och svetten lackade, allt till ljudet av natur – jag älskade det! Obligatoriskt var guide och utflykten kostade 350.000IDR.

Efter det blev det ett snabbt stopp på en warung (snabbmats-hak) och till Nungnung waterfall, ett ganska avskiljt vattenfall där vi var helt ensamma, lyx! när vi kom fram delade vår chaufför detaljen att det var 500 trappsteg, enkel väg, till den här osedda platsen. Men benen hade slutat darra och det var äventyr vi sökte så ut ur bilen och ner för trapporna gick vi – så värt det. Vilket ställe. Vilken galet maffig upplevelse att helt ensam kliva ner i sjön/floden och vandra upp till vattenfallet. Vilken jävla naturkraft, sjukt maffigt. Jag rycktes med i någon ceremoniell dialog med vattnet, det fanns liksom inget annat, jag blev helt hänförd och droppade tillochmed sarongen – ta’t lugnt tog på mig den efter min earth child moment för fotosessionen.

Två utflykter jag absolut rekommenderar, och kommer bära med mig för alltid. Äntligen fick jag ta del av lite äkta Balimagi.

Batur sunrise trekking_01 (800x450) Batur sunrise trekking_02 (800x448) Batur sunrise trekking_03 (800x450) Batur sunrise trekking_04 (800x450) Batur sunrise trekking_05 (800x450) Batur sunrise trekking_06 (800x450) Batur sunrise trekking_07 (800x451)nungnung waterfall nungnung waterfall_01nungnung waterfall_04 nungnung waterfall_v (800x450)

4 kommentarer

  1. Bilderna!! Den första alltså Vevve ???Uppslag i National Geographics – eller Yoga World same same ?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.