Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaYoga

Viparyaya – missuppfattning

Efter ett tumultartade 2016, inte bara för mig verkade det som, blev det naturligt att intentionen för mina klasser i januari skulle vara andetaget. Att vi efter den bergochdalbanan skulle ta oss tid att andas, hitta tillbaka in den där obevekliga kärnan.
Temat för mina klasser under Februari bygger vidare på det, att från den platsen se saker för vad de verkligen är. Ett begrepp hämtat från Patanjalis Yoga Sutras, som ligger till inspiration för temat, är Viparyaya. Vilket förklaras som en illusion, felaktig kunskap byggd på något som uppfattas som annat än vad det är.

Viparyaya är en vritti, eller tankevirvel, enligt yogisk filosofi är det vrittis som ställer till det i våra huvuden, och är orsaken till mycket av lidandet i vår värld. När vi tror på våra vrittis skapas en, eller flera, av fem kleshas: okunnighet, ego, motvilja, rädsla att dö, eller en bundenhet till något. Med yoga tränar vi upp förmåga att urskilja tankevirvlarna, och att se saker för vad de verkligen är.
Det ska bli riktigt intressant att utforska det här temat med mina grymma yogis, och förhoppningsvis väcka några intressanta frågeställningar och reflektioner.

Psst! Är du i Stockholmstrakten är du välkommen till mina klasser på yogashakti Lördagar 13:30

2 kommentarer

  1. Tack! du har fått mig att hitta yogan och dess fördelar. Jag började den 2 januari i år med din lugna morgonyoga. januar blev 18 timmar totalt!! och jag måste bara göra något varje dag, jag har till och med börjat en nybörjar klass. njuter av varje pass, kort som långt!
    Ett varmt tack, du inspirerar!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.