Vevve Jäderlund
Yoga World
Min YogaspaningMindsetTala Ohm YogaYoga

Yoga gör dig lyckligare visar studie

Yoga gör dig lyckligare visar studie, något som vi yogis redan visste, men det är alltid skönt att få det bekräftat 😉

Forskare från bland annat Boston University School of Medicine och Harvard följde friska försökspersoner som antingen fick utöva yoga, eller promenera, 60 minuter 3 gånger i veckan under 12 veckor. Var fjärde vecka registrerades humör och ångestnivån hos varje deltagare och de scannades även i en magnetkamera för att observera eventuella förändringar av GABA-nivåerna i hjärnan. Låga GABA-nivåer är sammankopplat med depression och ångest, en höjning är förknippad med bättre humör och minskad oro. Resultaten visade att 12 veckor yoga gav större förhöjningar av GABA-nivåerna än gåendet. Det vill säga att det är inte bara att du rör på dig, utan hur du gör det.

Vill du höja dina GABA-nivåer och yoga med med mig kanske någon av dessa helger lockar:

Du kan också ta klasser med mig, och få tekniktips, online på YouTube.
Mer yoga för ett lyckligare liv, låter inte helt fel.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.