Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaYoga

Leka med mitt yogahjul

Trots att helgen mest bestod av feber och soffseghet fanns det såklart ljusstrimmor. Innan jag hann exita Münchenbryggeriet kittade Yogagrossisten mig med ett yogahjul från deras egna märke yogiraj. Jag har testat att använda mig av ett sådant tidigare, då var det Casalls ännu ej utkomna hemma hos Elaine i Göteborg för några veckor sedan. Så igår när jag äntligen kände mig pigg nog att leka med mitt yogahjul blev det en längre stund på mattan med fokus på bröstöppningar.

Satan i gatan alltså. Jag har arbetat en del med block vilket har hjälpt min rörlighet enormt mycket. Eventuellt hade jag lite höga tankar om hur jag skulle “prestera” på yogahjulet för jag fick en rejäl käftsmäll när jag testade första gången hos Elaine. Likt en kvinna som fött ett barn, fick tiden mig att glömma och testa en andra gång och det var galet intensivt även denna gång. Nu i morse blev det andra omgången, väl förbered med uppvärmning och en stor skopa ödmjukhet och – jepp fortfarande intensivt men inte alls samma käftsmäll. Att låta ryggraden följa den runda formen istället för att ligga på ett block ger en helt annan upplevelse. Inte alls att blocket är dåligt, för det kommer jag att fortsätta arbeta med, mer en påminnelse att inte köra fast i gamla hjulspår (den var för alla göteborgare 😉 ).
Ser fram emot att fortsätta leka, utforska och dela med mig av vad jag hittar på med hjulet.

Har du ett yogahjul?
Vilka är dina favoritövningar?
Hur använder du det?

5 kommentarer

  1. Aldrig sett förut, vad är skillnaden mellan denna och en foam roller? För/nackdelar?

    Glad alla hjärtans dag!

    1. Har bara lekt lite med det så kan inte ge så utförlig utvärdering men framförallt att den har en större diameter gör en stor skillnad för mig Kim. Lovar att berättar mer så fort jag kan!

  2. Kan du inte bjuda på lite härliga bilder med dig på yogahjulet?
    Sa hon som är rädd för att knäcka ryggen…

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.