Vevve Jäderlund
Yoga World
GotteTala Ohm Yoga

Sötpotatisvåffla recept X2

Eftersom det är våffeldagen imorgon bjuder jag på Sötpotatisvåffla recept X2 dagen till ära, en lite matigare variant och ett som är lite sötare och kanske passar till födelsedag eller efterrätt. De har samma bas men är lite olika kryddade samt olika tillbehör. Båda recept är för två personer.

Sötpotatisvåffla matigare recept

1 stor sötpotatis (ca 400g)
3dl havregryn
2 ägg
1dl mjölk (utan mjölk går gräddningen fortare men blir också lite torrare)
1msk kokosolja
1tsk bakpulver (1msk om du vill ha mer belgisk våffla)
0,5tsk salt
Skala och tärna sötpotatisen, tillaga den i ugnen ca 35 minuter på 200 grader. Låt svalna innan du mixar ihop med övriga ingredienserna med en stav eller i en blender, sedan är det bara att grädda. Denna smet tar dock lite längre tid i järnet än de traditionella frasvåfflorna så ha tålamod. Jag serverar med gräddfil, gräddfil, tångrom, gräslök/picklad rördlök/gul lök.

Sötpotatisvåffla efterrätt recept

1 stor sötpotatis (ca 400g)
3dl havregryn
2 ägg
1dl mjölk (utan mjölk går gräddningen fortare men blir också lite torrare)
1msk kokosolja
1tsk bakpulver (1msk om du vill ha mer belgisk våffla)
1msk kanel
0,5msk vanilj
Skala och tärna sötpotatisen, tillaga den i ugnen ca 35 minuter på 200 grader. Låt svalna innan du mixar ihop med övriga ingredienserna med en stav eller i en blender, sedan är det bara att grädda. Denna smet tar dock lite längre tid i järnet än de traditionella frasvåfflorna så ha tålamod. Jag serverar med jordnötssmör och banan eller nutella, färska bär eller den klassiska grädde och sylt.

Vill inte hypea sötpotatisvåfflan men tillochmed min lillebror gillade den. Det säger en hel del.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.