Vevve Jäderlund
Yoga World
Min YogaspaningTala Ohm YogaYoga

Josefine Bengtsson – Lär dig lyssna på din kropp

Igår var jag på Elements Spa för yogaevent med Josefine Bengtsson för ‘Lär dig lyssna på din kropp’-bokrelease, om ni inte redan gjort det spana in hennes blogg på Metro Mode. Jag kom dit med Amanda från Yogobe, och som alltid på dessa event träffar jag massa sköningar. Folk sedan förr såsom Maya från Naturligt Snygg, Filippa Salomonsson (som även varit med här i bloggen och pratat om Attraktionslagen), Fia Garvner. Men också nya ansikten som Malin Persson och nästa veckas fikadate Sara Che.

Det började med en bamsekram av Josefin och ett alltid lika varmt mottagande av de proffsiga anställda på Elements Spa innan vi drog igång med Josefines ‘trade mark’ meditation för rastlösa – skakmeditation, såklart med ögonbindel för att kunna stänga ute de där tankarna om hur det ser ut, och skaka loss ordentligt från insidan. När i skakat loss blev det en göttigt starkt vinyasaklass, som var extra svettig eftersom det var så galet varmt i salen. Det rann överallt när Josefine guideade oss in i vad som kändes att vara den tusende chaturangan – precis som jag gillar’t. Som avslutning fick vi para ihop oss med mattgrannen, för kapalabhati-benböj och landa sittandes med ryggarna emot varandra. Den efterföljande shavasanan var den mest avslappnande jag haft på ett tag, var helt mjuk i skallen när jag lämnade rummet.

Vi fick såklart också med oss ett eget exemplar av Josefine Bengtssons bok ‘Yoga och meditation: Lär dig lyssna på din kropp’, älskar att den är så tydlig och enkel att alla kan ta till sig den. Skalar av det flummiga och alla idéer om att meditation ska vara svårt. Det är bara att görat liksom.
Har du läst Josefines bok, eller kanske testat meditation på något annat håll?
Vilken är din favoritmeditation?

josefine bengtsson bok (800x450) josefine bengtsson bok02 (800x450)josefine bengtsson bokjosefine bengtsson bok04 (800x450)josefine bengtsson bok06 (800x449) josefine bengtsson bok07 (800x450) josefine bengtsson bok08 (800x450) josefine bengtsson bok09 (800x436)

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.