Vevve Jäderlund
Yoga World
Att Leva GröntGotteTala Ohm Yoga

Sesamlax med nudelsallad – snabbmat som gör gott

Jag fortsätter med mina sporadiska inlägg, jag delade förut att jag lite tappat mitt syfte med varför jag bloggade och hade närvaro på Instagram. Syftet är nu tydliggjort och jag börjar återvända, men under tiden jag har funderat har också fler uppdrag kommit in vilket är kul men tar tid. Som märks.
Inte bara i antalet inlägg men också på tallriken och i kroppen.

För min del ska mat vara förbaskat gott, fritt från ångest men också göra gott. Ni som läst bloggen eller följer mig på Instagram vet att Ben & Jerrys utgör en självklar del av min kostcirkel, men bara ibland, annars mår jag skit. Absolut inte på grund av skuldkänslor kopplade till maten, att jag mår dåligt kommer från att min kropp (ingens kropp?) mår bra av att äta B&J varje dag… särskilt inte om man som jag äter en hel bunke åt gången.
Så när jag finner den där helig balansen: okej jobbtimmar, tid till egen träning, egen dötid reglerar kroppen sig själv och är sugen på B&J’s varvar med broccoli.
När jag istället är i den oheliga obalansen är det rostade mackor med tre lager smör, 5 skivor ost och massa marmelad till frukost. Glass eller rostat bröd igen till lunch och frukost.

Igår var jag och gästade PMS-podden (avsnittet kommer ut imorgon) och vi pratade om det där att släppa på de egna kraven, att vara snällare mot sig själv och acceptera läget. Det här en sådan gång. “okej bästa jag, nu är jag inne i rostade mack-fasen, det kommer komma en broccoli-fas så drabbas inte av panik, ba gilla läget”

Idag kom broccolifasen, fast mer lax och morot-fasen. Till lunch blev det Sesamlax med nudelsallad – snabbmat som gör gott. Grundreceptet kommer från Coop och var perfekt, mättande utan att tynga ner och gav inga spikar på blodsockret som gjorde att det skrek på godis efter fem minuter.

Sesamlax med nudelsallad
400 g
laxfilé
Sesamfrön
200 g nudlar gjorda på mungobönor
4 dl surkål
3 st 
morötter, grovrivna
3 msk Sweet chilisås
Jordnötter
Limesås
Koka nudlarna enligt förpackning, när jag hällt av vattnet gillar jag att skära upp dem lite för att de inte ska vara så långa och blanda sig bättre med morötterna och surkålen. När du rört ihop de tre ingredienserna pressa över en halv lime och slå i sweet chili-såsen, blanda igen. 
Skär laxen i stora bitar, salta dem (eller använda soja) och rulla bitarna i sesamfröna. Värm stekpannan och stek på alla sidor de ska få en knaprig yta. Börja hög värme första laddningen lax, sänk om du måste dela upp bitarna i olika stekgrupper. Servera laxen med nudelsalladen och jordnötter.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.