Vevve Jäderlund
Yoga World
Att Leva GröntGotteTala Ohm Yoga

Buddha Bowl och påskslapp

Påskledighet du var välbehövlig.
Jag har fått massor gjort och samtidigt absolut inget också, att inte kolla mailen eller behöva göra något är balsam för själen. Ska erkännas att jag har lite svårt att ibland sätta gränser för mig själv och arbetstider. Kan skriva till folk 05:30 när jag är uppe och ränner och samtidigt som jag tänker “de svarar när de har tid” får de en stress att jobbet pockar på innan de ens har vaknat. Därför tacksam att så många omkring mig 1) är tydliga med “skriv mellan dessa tider” och särskilt nu inför påsk 2) vi hörs på måndag/tisdag nu tar jag ledighet.
Tack, tydlighet precis som jag gillar den, då vet jag hur jag ska förhålla mig och att jag kan släppa allt tills dess.

Mitt påskslapp kan sammanfattas i två ord: “Harry Potter & Familj”…okej det var några fler, men ni hajar.
Lillebror fyllde år så det blev fika, sedan påsklunch på ett av de sörmländska slotten och såklart sista delarna i HP-serien. Ganska nice.
Eftersom jag inte gjort något har jag haft massa tid över till fysisk träning, meditation och matlagning vilket får mig att känna mig som en överdriven karikatyr av en yogi. Jag odlar ärtskott, tomater och diverse grönsaker i mitt land, samtidigt som både picklad rödlök, surkål och komboucha också görs själv. Tack och lov har jag inte odlat vitkålen eller rödlöken…än. Då de kommer sättas ut i trädgården i år kommer jag i höst mumsa på surkål nästan made from scratch….

Det är absolut inget fel i att göra allt från grunden, och jag älskar det. Att odla är inga stressmoment som jag måste göra, och när jag brygger komboucha eller gör egen surkål är det också för att det är kul. Men jag drar mig för att dela det, skriva om det, då jag ser hur jävla helylle och vegan-eco-earth friendly-perfect alla föreställer sig att vara framför sina köksprestationer, med stressade andetag och panik i ögonen.
Om ingen har sagt det, eller du glömt bort det på vägen: det är okej att köpa komboucha på flaska, surkål på burk och färdigpicklad rödlök. Ibland eller alltid. Du måste ingenting.

Så om du råkar ha det hemma, surkål och picklad rödlök alltså, egengjord eller färdigköpt tipsar jag dig verkligen om det här Buddha Bowl receptet:
Kokoskokad bulgur
Sötpotatis
Ärtpesto
Surkål
Picklad rödlök

Majs
Ärtskott

Rostade pumpakärnor
Kallrökt lax
Skär sötpotatisen i stavar, rosta i ugnen i 200C i ca 35 minuter. Blanda 2 dl bulgur med en kokosmjölkburk (400 ml) och 1 dl vatten, koka på medelvärme tills all vätska är borta. Mixa 3 dl ärtor (färska eller tinade) med 1 dl parmesan och 1 msk olivolja, salta och peppra efter smak. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna, alternativ ha i lite olja och en nypa salt. Servera alla beståndsdelar i en djup stor tallrik så får du sen också kalla det Buddha Bowl.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.