Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm Yoga

Jag har inte tid att slösa tid på skit

Jag fick ofta höra när jag var yngre att jag var naiv. Kommer ihåg att jag fick höra “du är en sån där sökare eller hur?” och tonen avslöjade att det inte var en positiv sak.
Ja, jag är en sökare.
Jag söker det som ifrågasätter allt jag vet.
Jag söker sanningen bortom masker.
Äkthet i både tårar och skratt.
Närvaro i hela min varelse.

Och i det sökandet har jag funnit så mycket fuffens och många charlataner. Personer som medvetet utnyttjar och omedvetet inte har en aning om vad de gör. Yogalärarprofiler som hyllas men inte lever som de lär, spirituella vägledare som är fulla av sig själva manuella kroppsterapeuter som höftat sig fram. Det har hänt att jag lagt mitt allt i deras händer och blivit lurad och sårad. Smärta som föregått visdom, med en krydda av cynism.

Min senast lästa bok är White Hot Truth av Danielle Laporte (recension kommer inom kort) och precis som att det känns som att radion spelar kärlekslåtar just för dig när du är nykär, känns det som att Danielle skrivit den här boken just nu för just mig.
För jag är en sökare och jag kommer fortsätta söka, men jag har inte tid att slösa tid på skit.
Så jag sållar, lyssnar på magkänslan och nyanserar.
Kritiskt granskar, ifrågasätter och väljer bort.
Påminner mig själv om att den enda guru jag behöver är jag själv, och att även om någon annan kanske har mer erfarenhet och har funnit sin väg är det inte nödvändigtvis vad jag behöver. Och definitivt inget jag ska köpa rakt av.

Är du en sökare?
Följer du blint eller ifrågasätter du?

15 kommentarer

 1. Så braaaaaaa Vevve du tar orden ur munnen på mig!
  Den boken ska jag läsa. En bok jag high fivear med för tillfället är “The subtle art of not giving a fuck”.

  1. Tack Sofie, det värmer att jag upplevs som sann, jag arbetar hårt på det.
   Men jag uppmuntrar ständig ifrågasättning av även mina tankar även om de är sanna för mig behöver de inte vara sanna för er <3

 2. Åh vilken inspirerande text. Jag är en sökare och jobbar på att ha mig själv som guru och söka det som är bäst för mig. Många kloka möter man längs vägen som ger mig en knuff i rätt riktning… du är en av dem! Tack!

 3. Har ifrågasatt det mesta sedan jag kunde tala. Det har resulterat i få men fantastiska vänner. Jobbmässigt så har det varit tufft när man ifrågasatt chefskap mm. Nu,i mogen ålder så har jag tack och lov hunnit skaffa mig mycket kunskap och kompetens och med det också en viss respekt och eftersom jag alltid är rak och ärlig och rättvis så funkar det äntligen. Det har varit en mycket tuff resa själsligt
  men den hade inte kunnat göras annorlunda.

 4. hej, tack för en så fin text!
  vet du, när en sökare närmar sig… och sakta förvandlas till en finnare… då är det att andas lugnt, le och ta emot! – vi är på väg, och vägen kanske heter “du är redan framme”…

 5. Åh vad jag har tänkt mycket på just precis det här. Vad som är genuint och vad som inte är det. Vad som är sant för mig men inte sanning för alla. Tack för att du skrev den här texten!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.