Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaYoga

Embodied Flow immersion med Tara Judell

Sitter i soffan med en kopp mynta och nässel-te och 142-sidig manual från första dagen av min Embodied Flow immersion med Tara Judell här i Göteborg. Jag skrev för ett tag sedan att jag kände mig klar med det somatiska/esoteriska/flummiga och vill nu ännu mer förankra och utveckla det fysiska. Det svåra med det är att jag hade den här veckan inbokad, och vet du inget om Embodied Flow eller Tara Judell kan jag meddela att en standardklass med henne kan innehålla att känna sina celler krocka med varandra vilket skapar rörelse i kroppen. Eller att hitta kontakt med sin mjälte och röra sig utifrån det… en stor skopa flum alltså.
Och jag gillar det, jag har utforskat det ganska ingående ett år nu, fått ut massor av det men funnit att det inte är vad jag vill fästa mig vid och skiftar därför fokus.

Svårigheten med att skifta fokus innan jag gått denna immersion var att jag var så galet opepp på att gå i morse. Jag ville boka tåg hem till Gnesta och strunta i allt. Det sista jag sa till Johanna som jag sover hos var “jag är så totalt osugen på att röra mig fritt i rummet idag utifrån huden. Jag vill bara hålla mig på min matta och göra vinyasayoga”. Johannas läppar rörde sig inte men hennes blick sa: “åh lilla gumman, du är körd”.

Så jag begav mig med missmod till adressen jag fått i bekräftningsmailet. Kramades, hejade och rullade ut min matta, även det med missmod. Sedan hände något som skiftade allt: Tara kom in 20 minuter innan utsatt tid för att kolla lokalen och preppa allt.
Det här kanske inte låter som en stor grej. Men om du varit på någon klass eller workshop med ‘kända’ lärare kanske du har uppmärksammat att de gärna skickar sina assistenter att fixa allt och själva rullar in typ 2 minuter efter utsatt tid. Så jävla ocharmigt.
Där kom alltså Tara själv, utan hjälpredor och tog tag i sin egen skit. Jag gillar sånt. Så mycket av min anti-ness försvann. Hon instruerade oss att rulla ut våra mattor för en klass = vi skulle få göra en vinyasaklass och jag var helt där. Allt rann av mig och jag var redo för det som erbjöds.

När jag/du/man/en går in med förväntningar eller föreställningar färgar det upplevelsen. Blockerar nuet.
Flera gånger när jag inte kunnat släppa det har allt blivit skit, och jag missnöjd. Det har noll att göra med läraren, allt att göra med mig. Tack vare att jag släppte taget om förväntningarna blev min uppfattning om dagen att den var asbra. Trots att vi slutade med 20 minuter att röra oss fritt i rummet utifrån huden…

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.