Vevve Jäderlund
Yoga World
Okategoriserade

Hur ser min dagliga yogapraktik ut?

Jag ska hålla klass på Copenhagen Yoga Festival i Augusti (och den briljanta Elina ska assistera mig, kommer bli så kul att få hänga med min YW-kollega). I en intervju av inför festivalen fick jag frågan om hur min dagliga yogapraktik, eller ritual ser ut. När jag började praktisera var mitt mål att träna fysiskt varje dag. Det var så då, och är oftast min verklighet idag. Men det är inte längre mitt mål.
Den fysiska aspekten av min yogapraktik är viktig, jag känner direkt skillnad i kropp och huvud om jag inte rör på mig ordentligt. Men jag märker också hur jag reagerar på stress och måsten.

Därför är min enda dagliga målsättning att andas.
Om jag sedan utöver det får till meditation, lite yinyoga, tid med mina vikter eller en svettig vinyasaklass är det grädde på moset (kan någon förresten förklara vad det ordspråket betyder?). Men om jag inte hinner med något annat under dagen än att stanna upp och ta några medvetna andetag är jag helt tillfreds.
Det är vad jag behöver mest av allt, lite mer acceptans, mjukhet och närvaro.

Hur ser din yogapraktik eller träning ut nu?

6 kommentarer

  1. Såå bra Vevve och tack för de orden fining ? Ser fram emot festivalerna! Surt att bli sjuk när vi skulle ses och nu när jag är lite bättre hettar jag på med upprördhet över det som var tänkt som “en rofylld liten morgonstund med lokaltidningen”. Nå väl. Ses snart ?

  2. Yin, yin och yin. 🙂 Åh Copenhagen yogafestival ska jag spana in, det är ju i mina hoods. /Nellie

  3. Grädde på moset kommer nog från förr då det var lyx att ha råd med grädde i moset istället för mjölk eller kanske tom bara mos på vatten! Dvs nåt lyxigt man unnar sig vid speciella tillfällen och njuter av det. Så tänker jag om talesättet “grädden på moset”

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.