Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
Annons
Annons
Tala Ohm YogaYoga

Kali Ma Love – ett flöde som utmanar egot

Igår var det dags att hålla en Strong Flow klass på Altromondo Yoga. Ibland planerar jag klasserna i detalj, på sommaren kör jag ofta gamla favoriter som har fått ligga och götta till sig i det bakmedvetna (bakhuvudet i kombination med undermedvetna – nu är det ett ord).

Det blev Kali Ma Love som slumpades fram i det inre kartoteket. En djärv klass att börja med för en helt ny publik. Dels då musiken är lite tung & svår, inte så peppig liksom. Dels då börjar den börjar långsamt – folk som går på Strong Flow klasser vill gärna kötta igång på en gång. Samt att vi jobbar med twistar som sällan står på önskelistan (höftöppnare är ständig etta följt av axelavspänning). Slutligen då vi jobbar mot Kompassen, en övning som kräver rörlighet i områden vi ofta är stela och svaga.
Om eleverna är vana med mig litar de på att vi är på väg någonstans. Är alls nya blir det många tvivelrynkor mellan ögonbrynen.

Namnet Kali Ma Love syftar till det filosofiska temat. Kali är den blåa gudinnan av förstörelse och död. Kring hennes hals har hon ett halsband gjort av dödskallar som hon huggit av. Bland annat symboliserar det att hugga huvudet av egot och det är vad jag berättar i början av klassen, sedan plockar med under sekvensen då jag påminner eleverna att hugga huvudet av sitt eget ego när de märker att det börjar tala till dem i olika positioner.
Det intressanta är att jag själv verkligen behövde tillkalla Kali för att kapa det där egot. Att börja vicka på en ny studio med helt nya elever är pirrigt. Jag svär, säger MUMS alldeles för ofta, låter som en militär och har otypisk musik. Alla är egenskaper jag gillar, men också vet provocerar och avviker.

Under hela klassen var det kanske en elev som log, alla andra såg ut att innerligt, med hela sitt väsen, avsky klassen. Tack och lov har jag hållit tillräckligt många klasser för att inte låta det påverka mig, jag drog mina dåliga skämt, körde på klassplanen och tog på alla som behövdes tas på.
Mitt i klassen gick en deltagare, hon kom tillbaka sen, men just när hon gick såg hon totalt uttråkad ut. Efter klassen var hon den första som kom fram och sa att hon älskade klassen.

En bra påminnelse om att vi alla ser olika ut när vi koncentrerar oss, men framförallt en bra påminnelse om att min roll som yogalärare inte handlar om att bli bekräftad av mina elever. Den dagen det är målet är jag ute på hal is. Visst kan jag göra härliga klasser för möhippor eller konvent, lite som “Best of” för att få folk till mattan. Men i veckoklasserna där gör vi arbetet, möter motstånd glädje, nyfikenhet och besvikelse lika. Och det är min uppgift att servera smörgåsbordets alla smaker. Inte bara favoriterna. Det är när vi möter hela spektrumet vi lär känna hela oss. Och från det kan vi verkligen utvecklas, och invecklas.

P.s vill du lära dig mer om hur du vägleder folk att utforska hela smörgåsbordet kanske yogalärarutbildningen 2018 är intressant. Jag håller just på att sammanställa detaljerna men vill du veta mer maila mig på info@vevvejaderlund.se så lägger jag till dig på informationslistan (OBS! det är bara 18 platser och redan 40 på listan så intresset är stort och det kan vara bra att vara bland de första som får informationen)

Annons
Annons

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar