Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm Yoga

Jag är svagare i mina axlar än mitt ego klarar av

Ibland får jag plötsliga uppvaknanden på mattan, igår kom ett sådant när jag tog en klass för Noah Mazé på YogaGlo. Jag tror mig vara stark, att jag kan muskla mig till det mesta, men under klassen – som arbeta sig till att bryta i handstående – tappade jag all ork direkt. Jag var helt slut i handlederna efter bara en övning och axlarna satte tvärstopp när jag kickade upp i handstående.
Okej det kom inte som någon tvärchock, på senaste har jag inte kunnat stanna uppe i handstående ens någon sekund, och jag har inte känt styrka eller kontakt i armar eller core. Men jag tänkte att jag behöver bara köra en ordentlig coreklass och ta mig tid att ställa mig upp och ner så skulle nästan två månaders inaktivitet vara ogjord.
Det gick inte riktigt till så.

Återigen blev jag påmind om att form är färskvara och att egot gärna kastar en slöja över verkligheten. Tack och lov för stunder som denna som håller mina fötter på jorden och egot i schack.
Slutklämmen är; tro inte på något du tror, lita definitivt inte på det du känner, och vad du än gör ta det inte för allvarligt.
Det är bara yoga.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.