Vevve Jäderlund
Yoga World
Min YogaspaningTala Ohm YogaYoga

5 dagar immersion med Chad Harmin

Förra veckan var dedikerad till en immersion med Chad Hamrin, och wow vilken vecka det var.
Första klassen jag tog för Chad var på Yoga Games i Göteborg och helt ärligt, jag var ganska underwhelmed, fattade inte hypen. Trots svalheten kände jag att det fanns något hos honom jag ville testa på igen, det var solklart att han satt på så mycket kunskap och jag ville ta del av den. Så jag tog hans fredags workshop på Yoga Games här i Stockholm och fick se en glimt av det där jag ville ha.

Had to leave @yogagames yesterday because I felt inder the weather, missed @noahmaze sequencing WS (wich I heard was awesome) but at least I got 3 hours with @chadhamrinyoga. Woke up with feber today so no Yoga Games for me ? Got got tickets for classes today and tomorrow – if anybody wants to fill my spot comment below and I'll give you my class ticket. Today 09:00 : Stand – Noah Mazé 10:45 : Partner yoga – Celeste Pereira 14:30 : Fly – Noah Mazé 16:15 : The 4 Secrets of Handstand – Matt Giordano Sunday 08:00 : Off Balance – Celeste Pereira 09:45 : Discover the Joy of Backbending – Matt Giordano 11:30 : Fysisk aktivitet för psykisk hälsa – Anna Duberg 14:00 : Introspect – Noah Mazé 16:00 : Arm Balances: Flying Hip Openers – Matt Giordano #yogagames #yogagamessthlm #yogagames2017

A post shared by Veronica Jäderlund (@vevvejaderlund) on

När jag sedan såg att Ulrica Norberg hade bjudit in Chad till Stockholm bokade jag min plats innan jag hann blinka, här skulle fördjupas!
På onsdagskvällen kom jag hem helt i extas, och när jag på Martins fråga vad vi haft för oss svarade att vi gjort 8 positioner på 6 timmar, konstaterade han att det var det tråkigaste han hört i sitt liv. Men för mig var det en av de bästa dagarna på alla de utbildningar, workshops och immersions jag gjort. Chaddans närvaro, förståelse för olika kroppar, gedigna kunskap och otroliga förmåga att förmedla sin kunskap gjorde det omöjligt att ha tråkigt, varje sekund i (de få) positionerna lärde mig något nytt. Och även om jag tar med mig massor från våra fem dagar ihop handlar det inte om att okritiskt svälja allt han sa. Vissa av de sakerna jag tar med mig är insikten att jag jag inte alls höll med honom, men kommer fortsätta göra det jag anser vara rätt.

Jag skrev på instagram att jag finner uttrycket “när studenten är redo kommer läraren att se” så otroligt träffande. Genom de olika stadierna i min yogapraktik och personlig utveckling har jag alltid fått precis vad och vem jag behövt just då för att möta situationen, gå djupt och se bortom. Efter ett år av djupt utforskande av somatisk rörelse, Embodied Flow och subtil energiaanatomi var det avskalad, konkret, linjär asanapraktik jag behövde. Det utforskande arbetet har ökat min kroppsmedvetenhet och hjälp mig droppa från hjärnan ner i kroppen, från att göra till att vara. Det är omöjligt att säga hur jag hade tagit till mig dessa 5 dagar för ett år sedan, men jag upplevde nu att jag var beredd att ta ansvar för att bearbeta informationen som presenterades på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare. Och framförallt att prova den i min egen kropp.

Vad behöver du just nu?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.