Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaMin YogaspaningTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Yoga Mountain Festival – förgyll ditt yoganovember

I SAMMARBETE MED HOLIDAY CLUB ÅRE OCH YOGA WORLD

Som utlovat kommer här ännu mer information om Yoga Mountain Festival. När jag pratade med Therése Furudal berättade hon att det under helgen kommer finnas olika hangouts på hotellet där man ska ha möjlighet att yoga med sina sinnen. Det kan vara att ta en gokaffe i loungen med en ny yogakompis, morgonsimma före frukost, njuta av en basturitual eller ta några minuter för dig själv i meditationsrummet eller slå dig ner med senaste numret av Yoga World.
Hur kan du inte bli superpepp av att läsa om det här?

Hoppas vi ses i november!

Hej Therése, yogalärare, briljant brud och projektledare för Yoga Mountain Festival som har sin premiär 24:e – 26:e november i år. Kan du berätta hur YMF kom till?
Med den presentationen kan du be om vad du vill, Veronica haha! Yoga Mountain Festival är en helg som ska lysa upp höstmörkret! Det händer mycket för oss yogaälskare under början av året och våren men mindre i övergången mellan höst och vinter. Jag tänker att det nog är då som vi behöver det som mest. Ett forum att få mötas, fylla på med inspiration, hitta ny kraft och kanske få en nytändning i sin egenpraktisering eller helt enkelt dyka in lite djupare i yogans olika lager.

När jag tänker Åre ser jag Åresjön framför mig eller de snötäckta bergen, vad kan man förvänta sig av Åre i november?
Det kan mycket väl vara snötäckta berg och vintrigt i slutet på november. Byn bjuder inte på någon liftburen skidåkning då men fjället finns såklart där för den som vill vandra eller bara komma ut och andas fjälluft. Garanterat fritt från vardagsstress, spårvagnar och deadlines, det kan jag lova.

Som deltagare, vad har man att se fram emot denna helg? Och vad skiljer den från andra yogafestivaler?
Största lyxen förutom närheten till fjällen är att allt finns under samma tak. Om du inte känner för det, behöver du faktiskt inte gå utanför hotellet på hela helgen. Du checkar in på fredag, kliver i dina spatofflor och har ett gött schema under helgen med allt från meditation, shaking, yinyoga till Acro, supyoga, kontaktyoga, workshops i handstående, pranayama och HSP. Vi äter god mat med fokus på det gröna och bryter av klasser och workshops med bad och bastu. Du har alltså fortfarande på dig dina spatofflor, det är det som skiljer denna helgen från andra helger. Ingen transport mellan hotell och lokaler, ingen lokaltrafik. Bara kvalité när det kommer till umgänge, tid och energi.

Vad är du själv mest exalterad över?
Oooo förutom alla sköna människor som kommer vara på plats i huset, så får jag nog säga att pool och bastuhänget på fredag kväll följt av Godnattyogan kl 22:30 ska bli riktigt härligt.
Vi käkar gemensam middag på fredag kväll och sen svidar vi om för kvällshäng i poolområde och bastuvärld. När vi är lite gött mosiga, hoppar man i sin pyjamas och rullar ut sin matta för yinklassen – Goodnight Sweethearts. Bästa nattningen ever!

Schemat för Yoga Mountain Festival hittar du på Holiday Club Åres hemsida. Där kan du också boka din plats för helgen.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.