Vevve Jäderlund
Yoga World
Tala Ohm YogaYogaYoga med VevveYogalärartips

Run. Play. Yoga = Yoga och Löpning, den perfekta kombinationen

I helgen var det som sagt BollnäsEss och jag höll 6 klasser på det oslagbara träingskonventet; 4 stycken Floating Mind och 3 stycken Run. Play. Yoga. Det var första gången jag höll Floating Mind på ett konvent men har presenterat Run. Play. Yoga flera gånger, och det blir alltid succé. Jag tror att det är för att det är ett ganska cleant koncept som förbereder kroppen bra inför löpningen, och verkligen landar en själv i sin kropp.

Flera har frågat om upplägget och exakt övningar varierar från gång till gång, men grundramarna för Run. Play. Yoga är:

  • Värm upp innan löpningen med dynamiska yogapositioner. Alltså inga statiska positioner där du står och drar ut musklerna. Tanken med uppvärmningen är att göra kroppen varm och redo för löpningen. Välj asanas(positioner) som värmer upp ben, höftböjare och säte. Arbeta också med att hitta aktivitet i bålen för en bra hållning under löppasset och bröstöppnande asanas som hjälper dig att hålla axlarna på plats och andningen lätt. Förslag: Pulserande Lunge, Planka, Twerk, Stolspositionen, Stående/Liggande Locust.
  • Löpskolningsövningar. Som förbereder kroppen inför löpning, dels med rörelser men också med att börja bygga upp pulsen.
  • Fartstegring. Igen för att bygga upp pulsen men också för att checka in med sig själv, vad innebär mina 80% av maxfart idag, hur mår kroppen?
  • Intervaller. Ofta kör jag tabataintervaller som är att springa 20 sekunder, vila 10 sekunder, gör 8 gånger totalt 4 minuter = 1 set. Under en 60-minutersklass hinner vi oftast med 3 set.
  • Efter passet vara ned med yoga. Blanda dynamiska asanas med statiska asanas, förslag: Nedåtgående hund, Duva, Squat, Halv split, Låg Lunge.

Testa olika asanas och hitta ditt flöde! Är du löpcoach är det här ett uppskattat upplägg att köra med löpgruppen.
Har du några frågor är det bara att kommentera nedan
– Lycka Till med träningen

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.