Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaMin YogaspaningTala Ohm YogaYoga

Yoga i Göteborg – en helg bara för mig

Då har jag landat efter mitt spontana besök till bästkusten för massa yoga i Göteborg. Verkligen en helg bara för mig. När jag påbörjade min period med 200% arbetstid, inga lediga helger och “plattan i mattan” var det med öppna ögon. Jag visste att det skulle bli mycket, men framförallt att det var tillfälligt, att det skulle komma en period av chillaxande.
Den perioden är nu, och som jag chillaxar.

Eller som det står i min kalender R n’ R – rest and recuperation/vila och återhämtning på svenska. För det är skillnad på de två. Yup vi behöver vila, stillhet, tystnad, göra inget. Men det är inte alltid den enda ingrediensen i återhämtning för alla. Jag har de senaste två månaderna känt det innerliga behovet av att boka en sista minuten-resa. Och när jag tittat noggrannare på det suget är det inte solen jag varit ute efter, utan att faktiskt komma bort. Bort från pendeltåg, rutiner och arbetstimmar som börjar tappa sina tydliga start och sluttider.
När det var som mest hektiskt var min första prioritering att träna. Jag sprang och gjorde min yoga, slängde mina kettlebell, idag är jag helt övertygad om att det var så jag klarade tempot. Sedan blev det lugnt och jag gav mig själv vila. Som efter för lång tid utan motpart blev till seghet. Återhämtningen för min del behövde alltså innebära handling av något slag, men utan måsten och borden. I detta fall att komma bort, och få massa träningsinspiration. Då Playitas inte lockar och jag råkar vara vänner med några av Sveriges bästa yogalärare, som alla bor och håller klasser inom dansavstånd från varandra, kändes en yogahelg i Göteborg som en skänk från ovan.
Såhär blev min helg:

Torsdag: Lunchklass Hot Flow på HiYoga med Monika Björn
Skön sal och perfekt värme, det behöver inte vara 40 grader jag tror det här var typ 33 grader. Jag har bara tagit någon klass IRL för Monika och det var på Yoga Games för några år sedan. Utöver det har jag fått yoga med henne på Yogobe och min favoritklass med henne (och överlag på Yogobe) är Westcoast Flow. Den stilen; öppen nivå, kom som nybörjare eller van, variera positionerna efter din dagsform och ditt leksug, smart sekvensering och cleana instruktioner – jag älskart! En absolut toppstart.

Torsdag: Kvällsklass Handstand 102 på Linnégatan 5 med Elaine De Souza
Vad kan jag säga, vill du stå på händer finns det ingen annan att vända sig till. Elaine är chefen.
Jag fick smyga in (hur mycket nu den här bombastiska personligheten någonsin kan smyga) på hennes torsdagskurs och drilla lite, bli påmind/uppmärksammad om de där ställena jag tappar kontakt och såklart tillbringa en hel del tid uppochner. Att vara en liten grupp, ha så kunniga ögon och händer på sig, samt den direkta ocensurerade feedbacken från väggen – jag känner nog en våg av handstående träning komma över mig. Vill du få lite tips från vad vi gjorde, och hur kan öva upp ditt handstående har Elaine en Handstand 102-video på Yogobe.

Fredag: Kvällsklass Soul Work på Studio Flow med Johanna Alvin
Jag började fredagen själv på mattan. Helt mör efter torsdagens eskapader blev det lite mjuka rörelser för att väcka kroppen innan jag landade för pranayama och meditation. Följt av frukostbuffé med Milla Floryd på Le Petit Café – är du i Göteborg och älskar frukost är det hit du ska!! Mmmmmums.
En lunchnap och lite Buffy the Vampire Slayer senare begav jag mig till Studio Flow för att hänga med Johanna (på tal om det läs hennes inlägg Hur tar man hand om sig själv hela tiden – inte bara när man “unnar” sig?) innan Soul Work-workshopen började. Vi håller väldigt olika klasser, nördar ner oss på olika håll och som alltid när jag yogar med Johanna bjuder hon på något som träffar helt rätt inom mig. En teknik, en intention eller vad som helst.
Soul Work är Johanna i ett klockrent paket, varje workshop varierar men som hon själv beskrev det “Oavsett om vi flödar, praktiserar yin, mediterar eller skriver arbetar vi oss utifrån in, för att ta med oss det där inre ut igen”. Nästa Soul Work med Johanna är 19:e januari. PLUS!! Den 25:e – 26:e augusti kommer Sofia Sivertsdotter till Studio Flow ett hett tips till dig som vill utforska kraften i att skriva.

Lördag: Morgonklass Vinyasaflow på HiYoga med Elaine De Souza
Resans sista klass, perfekt att få röra på mig massor innan tågresan hem. Jag väntade mig en lekfull klass och blev inte besviken. Vi började med pranayama för att grunda sedan byggdes flödet upp. En insikt jag tog med från klassen är att ibland vill jag överutbilda mina elver, kanske räcker det med att bara nämna vissa saker, inte ha en två-timmarsföreläsning som jag tenderar att göra. Kort och koncist kan också vara informativt visade Elaine.

Underbar resa, lämnade mig helt avslappnad och taggad inför 2018!

Resan på instagram:

Do you ever take time for some everyday luxury? After a period of work and no play I gave myself this weekend for some pure RnR. Started of with a strong, smart, hot (or more correctly dripping wet – my tights was light blue in colour when we started), fun flowing class with @monikabjorn – THIS is my kind of yoga! Followed by lunch with Monika and my mat neighbour, and host for this trip @_elainedesouza. Talking about high and low (inner children and outer bullshit) . More yoga and awesomesauce to come with @millafloryd and @johannaalvin. When did you last give yourself some true Me-time? No need to leave the country or splurge. Just some amazing people and things that boosts the energy levels. #pussypoweryoga #sweatblissauthenticity

A post shared by Veronica Jäderlund (@vevvejaderlund) on

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.