Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaVisionboardYogaYoga med Vevve

Utan mål eller användbarhet – bara för att det känns bra

Jag har nog aldrig skrivit en årskrönika i min blogg och det blir tyvärr ingen nu heller. Dock kan jag inte låta bli att se tillbaka till lite av det jag skrivit innan jag tittar framåt. Ni som läst bloggen eller följt mig på instagram vet ju vad som hänt 2017: roliga saker, massa resor och alldeles för mycket jobb under hösten med hjärtklappningar och tankar om utbrändhet.
Något som hjälpte massor under den perioden var faktiskt det här TED Talk “Så gör du stressen till din vän”, att jag nyktert kunde se att det var mycket och att jag upplevde stress, men att jag inte såg det som något farligt eller min fiende. Mitt mindset var: “jag köttar på nu för att bygga en solid grund, skapa min yogalärarutbildning och det är bara under några månader. Sedan kommer jag behöva återhämta mig.”
Planen lyckades, på alla plan, och jag har haft min återhämtning. Nu börjar jag bygga upp igen.
Absolut inte till den arbetsnivån men till 2018.

Ett av mina mesta inlägg förra året var “Lita på magkänslan för att sätta riktning“, och i mitt inlägg om Black friday & Julkalendern skrev jag:
För 2018 lutar det åt mer medvetenhet, mer härvarande och mindre “på gång” för min del.
Jag vill umgås och uppleva med Martin.
Klättra mer i berg, gå mer i skog, kasta fler snöbollar.
Leka lego med brorsonen, bruncha med lillebror, filosofera med mormor.

De sammanfattar ganska bra mitt nuläge. Jag har avslutat mitt konsultuppdrag jag hade hos Yogobe för att helt satsa på Everyday yoga School 200h yogalärarutbildning och mina workshops, samtidigt som jag tackat nej till eventförfrågningar och fasta klasser. För jag vill inte jobba hela tiden. Jag vill ha fritid. Jag vill ha dötid. Jag vill utforska och utveckla mig som person, inte bara mig som arbetsroll.
Om några veckor har jag och Martin bokat in oss på klättringskurs för att lära oss säkra varandra.
Jag har också anmält mig till en teckningskurs på folkuniversitetet i mars.
Och en skrivkurs med Sofia Sivertsdotter i maj.
Saker som jag längtar så innerligt till. Helt utan mål eller användbarhet, jag ska göra det bara för att det känns bra.

Min vän och bloggkollega Johanna skrev om att sätta ledord för 2018, briljant tycker  jag och tar följe. Mina ledord för 2017 var “Lita inte Leta”. För 2018 blir det välgörande, tillit, kalibrering.
Vilka är dina ord?

11 kommentarer

  1. Klokt! Mitt ord för 2017 var frihet och mitt ord för 2018 är tillit.

    Frihet handlade om att ta kontroll och ansvar för mitt liv och min hälsa. Tillit handlar mer om att släppa kontrollen och att följa med livet dit det tar mig :))

  2. Tack för Ted-talk tipset! Grymt bra. Vilket genomslag! Har under 2017 också varit stressad, typ ångest, smärta, men framförallt ingen som helst tro på mig själv eller att allt ordnar sig. Och så bom-2018 kom, hela processen tog en helomvändning. Yinyoga, stillhet, andning…möta det tunga och bara acceptera. Plötsligt betyder livets delar och möjligheter något igen. Så sugen på att leva. Upptäcka. Bara vara. Shit, du är bara så cool. Tack för att du delar med dig! Allt finns verkligen inombords.

  3. 2017 var mitt ledord förändring, och det fröet har jag verkligen sått i mig själv. 2018 blir mer en intention i att vara mera jag, och våga gå på magkänsla. Sluta försöka passa in. Säga nej för att kunna säga ja till annat som är viktigare för mig. Som tid. För mig själv och med man och barn.

    1. Säga nej för att kunna säga ja till annat som är viktigare – så rätt! Jag blev helt paff när jag insåg hur mycket av min tid jag lovade bort på saker jag egentligen inte ville göra. Heja dig Malin!!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.