Vevve Jäderlund
Yoga World

Kroppen alltså!
Vilken grej.

December handlade träningsmässigt för mig om att hitta tillbaka till att röra mig varje dag. Kroppen kändes svag och ena foten började helt plötsligt strula så det blev lugnt stilla, men något varje dag. Yinyoga, långsam hathayoga eller core. Så helt vips någon dag innan nyår vände allt och kroppen sa “ge mig mer!!”.
Tydligen önskade den “mer” i form av skivstång och fokus på den bakre rörelsekedjan (specifikt hamstring, säte och rygg) då jag upplever svaghet där som orsakar obalans. Å ena sidan oerhört frustrerande att träna just detta eftersom jag är svag och monkey mind försöker hitta skäl att skippa, ett enkla utvägar. Å andra sidan just därför jag behöver stanna kar i det och görat. Jag har gått med konstant träningsvärk i snart en vecka – och maxade energinivåer.

Jag känner mig inte bara piggare, så klart även starkare (lättare att bära mig själv) men märker också att jag får tillgång till mer av min rörlighet genom att lyfta vikter. Fortfarande låter det tvärtemot hur det borde bli i mångas öron, men totalt logiskt egentligen. När musklerna är starka orkar de röra på kroppen, vilket gör att nervsystemet kan slappna av och släppa på spänningar.

Så skivstång och styrka varannan dag. Yoga eller löpning de andra dagarna.
Idag hängde jag med Kathryn Budig på YogaGlo och körde några av mina favvoklasser Peak Pose Prep 60 minuter följt av Hippity Hoppity 30 minuter följt av mitt dagliga meditationspass. Sedan dess har jag bara svävat på moln och haft galet arbetsflow.
Intressant hur att röra på kroppen påverkar huvudet så mycket.
Inspirerande hur kroppen anpassar sig efter vad vi bjuder den på. Oavsett om vi rört på oss mycket eller lite går det alltid att ge den nya instruktioner och så hänger den på.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.