Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm YogaTräning

När allt klickar och kroppen känns oövervinnerlig

Ännu ett inlägg där jag hyllar kroppen, kan det någonsin bli för mycket uppskattning och kroppspositivism?
Som jag skrivit om flera gånger gillar jag att dela upp min träning, att fokusera på olika mål, om så meditation eller något fysiskt.
För två veckor sedan ramlade jag över boken Overcoming Gravity A Systematic Approach to Gymnastics and Bodyweight Strength (Second Edition). Perfekt timing då jag länge velat utveckla mitt handstående, framförallt träna upp att bryta upp i handstående. Snabbt förklarat: stå i bredbent framåtfällning och från det luta mig fram och lyfta upp raka ben i handstående.
I måndags kom boken och jag gav mig genast i slag att läsa, förkovra, anteckna och planera. Här ska gymnastiseras!

Igår körde jag första passet enligt schemat och BAM!! Kroppen svarade så jävla bra.
Mitt meddelande till podpartnern och träningskompisen Sara Ström direkt efter var: “jag känner mig som fukking HULKEN”. Något som jag också agerade ut i oändlighet här hemma för min stackars pojkvän.

Jag älskar proffsiga, metodiska böcker som levererar, välplanerade upplägg och den aldrig sinande nyfikenheten.
Att kroppen var tillräckligt varm och aktiverad för att orka utföra varje övning, istället för som det kan bli: för trött när jag väl kommer till huvudövningen indikerar på klockrent upplägg och god kroppskännedom.
Supertaggad att se hur utvecklingen går allteftersom jag följer programmet.
För det ska vi komma ihåg, spelar ingen roll hur bra programmet är om det inte följs.

3 kommentarer

  1. Nej men va häftigt! Finns inget häftigare än att bli stark. Yogar en del men kompletterar med styrketräning då det gör att jag får en push i yogan tycker jag. Jag jobbar på att stå på händerna men har inte lyckats hitta the sweet spot utan vägg i mer ön 6 sekunder. Kanske är detta något för mig? Köpte du den från länken eller finns den i Sverige? ?????

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.