Vevve Jäderlund
Yoga World
MindsetTala Ohm Yoga

​Jag har också lågvattenstunder – men vem fan märker det?

​Efter en helg på moln var det bra med lite ödmjukhet.
Dagens klass på yogashakti började bra, en fullbokad sal med glada yogis välkomnade mig tillbaka efter 2 veckors uppehåll och jag var så taggad på temat och klassupplägget.
Som vanligt är det några engelsktalande deltagare så jag ska switcha mode i mitt språkcentrum till english. Men det var en bugg i dataprogrammet och det blev tilt. Så helt plötsligt kunde jag knappt svenska eller änglisch.

Men “dä schao mast gå ånn” som de säger och jag fortsatta rocka klassen. Med ett självrapporterande kommentarspår om hur jävla illa det gick. Förtydligande, jag sa alltså inte “nu är jag kass, det här går skit” utan mer “okej vi tar det på svenska också, suck – one more time …”
Efter klassen samtalade jag som brukligt med Elin i repan om högt och lågt i livet. Och jag nämnde att språket gick åt fanders. Då kom två elever som varit med på klassen och den ena sa det jag egentligen vet:
– Klassen var riktigt bra, den enda som tänkte på hur det gick med språket var du. Det sämsta du kan göra är att påpeka det.

Hon har såklart helt rätt, vi är alla vår egna största kritiker.
Jag har höga krav på mig, vet hur jävla bra jag kan vara. Och vet när jag inte levererar i linje med vad jag kan, eller vill. Men det blir inte bättre av att jag ältar det jag upplever inte lirar.
Innan hon lämnade mig frågade min lärare för dagen:
– Är det du som har den här klassen varje vecka? Har du fler klasser?

Det är inget fel i att vilja leverera med kvalité. Men dagens påminnelse, levererad i form av en käftsmäll precis som mina läxor oftast kommer, var att ge mig själv lite utrymme och lita på min förmåga och att yogan är tillräcklig.

2 kommentarer

  1. Jag var på det passet och det var fantastiskt! Du är ju så grym på det du gör att engelskan är det sista någon tänker på. Snarare typ, hur kan jag lära mig allt hon kan, när har hon klass nästa gång, oj det här var svårt och omöjligt men mest av allt jätteroligt!

    1. Haha vad find du är Anna tack! Klassen kändes helt okej på tåget på vägen hem 😉
      Och tror att det är bra att dela med av högt som lågt för att ta bort från prestationskraven och tankarna om att “alla andra är så perfekta och bra”

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.