Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaMin YogaspaningTala Ohm YogaTräningYoga

Yoga 360 avsnitt 15 om Yoga & Skador

Denna vecka pratar vi om skador i yogan. Är det vanligt med skador, eller skapar vi rörelserädsla genom att övertolka risken inom yogavärlden? Vi pratar om olika typer av skador samt risk- och friskfaktorer som kan vara bra att tänka på om du vill jobba preventivt. Saker som nämns är progressive overload och belastning, Dunning-Kruger effekten, hur vi ska ställa oss till ryggradsrullningarnas vara eller icke-varande, och självklart bjuder vi på historier från våra egna misstag och erfarenheter. I slutet av avsnittet får du handfasta tips du kan implementera.

Här är lite lästips om du gillar dagens ämne:

Fortsätt diskutera veckans ämne, eller kanske andra frågor kring yoga från podden eller din egen praktik, i Facebook-gruppen Everyday Yogi.

Vill du studera med Sara spana in hennes kommande fördjupningskurser Redefining Yoga Asana den 28-30e september, och The Spine den 14-16e december samt följ hennes instagram @yogaprehab.

Du hänger med mig här på instagram och på veronicajaderlund.se kan du läsa om nästa omgång av Everyday Yoga School 200h yogalärarutbildning samt mina fördjupningsworkshops för yogalärare.

Du kan lyssna på avsnittet direkt i datorn på yogaprehab.se. Eller lyssna, prenumerera på (och gärna betygsätta) podden på itunes om du gillar den och vill ha mer. Vill du ha vårt senaste avsnitt rakt in i din mailbox signa upp här för vårt nyhetsbrev. Musiken som används i avsnittet är Royalty Free Music från Bensound.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.